I had myself a lost weekend, it lasted for a year...

Nu är jag en såndär extremt dålig bloggerska igen som inte bloggat på nästan två veckor :S Får väll råda lite bot på det genom att skriva det senaste här.
Efter en lite hysteriskt upptagen vecka i Göteborg återvände jag till i Östersund, tillbaka till plugg och vardag.

Fredag 18/11: Jag hade namnsdag och jag och Elin hade ännu en av våra berömda filmkvällar, vi åt falafel och såg Livet är underbart (den italienska varianten) + några avsnitt Galenskaparna & After Shave + en del av ett extremt gammalt avsnitt av Robinson.
Lördag 19/11: Jag och mamma hade kvalitetstid. Det blev en dagsrunda på stan med den obligatoriska fikan på Törners. Vi plockade upp våra nya ugglor i äkta plast, Magnus och Carolin (försök att lista ut logiken i det ni!), som skall bo i stugan och skrämma bort hackspettarna som hackar sönder väggarna. Dagen avslutades med bio, I don't know how she does it, och pizza från pizzerian på hörnet.


Tisdag 22/11: Efter skola, träning och kör hängde jag lite spontant med några klasskompisar på basket i Sporthallen. Jämtland mot Sundsvall. Jämtland förlorade, men det var spännande och ganska jämnt. Dessutom var småtjejerna som spelade i pausen extremt söta!


Torsdag 24/11: Efter en hel dags grupparbetande skulle jag egentligen åkt till Sundsvall och sett Kapten Röd med Tidda, men eftersom hon inte mådde bra ställde vi in det hela.
Istället spenderade jag helgen med ensamtid, eftersom mamma och pappa var i Stockholm, pluggade, såg film och lite allt möjligt.
På söndagen (27/11), första advent kom den första riktiga snön! :D Jag och Katja pulsade i snön hem till Ellinor och spelade in en film till vårt grupparbete, jag spenderade sedan hela eftermiddagen till att klippa ihop den innan jag mötte mamma vid tåget (och faktiskt också Elin som av en händelse kom med samma tåg :) ).

Nu är det måndag, ny vecka, nya tag. Hemtenta och grupparbete skall in på fredag, men det är mestadels klart så det känns lugnt. Dock snart bara en vecka kvar till salstentan, vilket känns mindre lugnt :S
Ny filmkväll blir det också som det ser ut, tema avslöjas senare.

Vi hörs!

/Elise

Det där med vem som har mest rätt - barnet eller föräldern (i grupparbetstankar)

Sitter just nu och jobbar med grupparbetet och de uppgifter jag tog till mig på gårdagens "möte". Det är verkligen ett intressant ämne vi valt och det finns faktiskt mer information om det än vad jag trodde att det skulle göra, hur ofta hör man debatten om barn till utvecklingsstörda föräldrar liksom?
Det som jag själv får upp i huvudet är denna konflikt mellan föräldrars rätt till att skaffa barn (mänskliga rättigheter) och barnens rätt till en bra och normal uppväxt (Barns behov i centrum, barnets rättigheter, barns bästa). Tekniskt sett kan du inte säga till två utvecklingsstörda föräldrar att de inte bör skaffa barn - precis som alla andra medborgare så har de rätt till det, och de har också rätt till extra stöd och hjälp om de väljer att skaffa barn. Samtidigt har vi aspekten med barnets rättigheter och behov. Visst kan barnet bli omhändertaget av samhället om det skulle visa sig att föräldrarna inte var lämpliga, men då blir man en ännu större börda för samhället och får man då verkligen alla sina behov tillfredsställda? Ja, som ni ser, hur mycket jag än dividerar om det så blir jag inte klokare, inte heller av att surfa runt och läsa om alla (ibland mycket starka) åsikter det finns om saken.

Summa summarum så tycker jag absolut att man måste tänka på barnet först och främst - men man kan inte heller säga till någon att inte skaffa barn för det är en enorm kränkning i sig. Moment 22.

/Elise

I say it short

För att säga det kort:

* Vi har börjat med grupparbetet i skolan. Om barn till utvecklingsstörda föräldrar, intressant ämne och en go grupp :)
* Jag har just bokat biljetter till Kapten Röd som jag och Tidda skall gå och se i Sundsvall nästa torsdag♥
* Har på bara några dagar bestämt mig för och ångrat att åka och se Ola Salo i Berwaldhallen. För dyrt tyvärr, jag får nöja mig med Gävle konserten.
* Anna Ternheim skall spela i självaste Östersund i mars och jag och Elin skall troligtvis dit :)
* Annars så väntar jag mest på besked av olika slag.
* Nu börjar alldeles strax Bonde Söker Fru och det är typ det viktigaste som händer varje vecka!

/Elise

Om himlen finns är jag förlorad, så känn ingen sorg för mig Göteborg

Lyckades med det fina att inte ta ett enda kort under hela Göteborgsresan. Men några togs som kom upp på Mittuniversitetets facebook-sida, så de snodde jag:

Jag, Anna Lena, Peter, Sofie, Max, Lotta & Roger jobbar på i montern under Kunskap & Framtid på Svenska Mässan i Göteborg 10-12/11 2011

Har ju inte så mycket bilder som kan tala för sig, så det blir väll att med ord berätta vad jag hade för mig där nere i söder ;)

Onsdag: Efter en sen flygtaxi och ett felaktigt bokningsnummer så satt jag tillslut på ett flyg ner mot Stockholm Arlanda där jag bytte (efter att ha ätit kvällsmat och köpt MILKA♥) och flög sista biten ner till Göteborg och Landvetter flygplats. Det var en märklig känsla att åka förbi Landvetter, det var verkligen INTE som att komma hem. Det kändes mest likgiltigt. När jag anlände till hotellet, First Hotel G (i Centralhuset) så checkade jag in, tog ett bad och slappade framför TV:n. Mer hanns inte med den kvällen.

Torsdag: Första mässdagen!! Vi som anlänt dagen innan åt frukost tillsammans på den magnifika frukostbuffén (d.v.s. jag, Peter, Sofie och Max). Vi begav oss sedan mot mässn och var där redan ett par timmar innan öppning för att göra klart det sista i montern och jag och Peter förberedde vårt seminariepass. Efter en stund kom även Anna Lena och senare så även Lotta (SYV i Östersund). När mässan väll öppnade vällde det in ungdomar och det rullade på bra. Det var faktiskt lättare att prata med folk än vad jag trodde :) (som Annika Norrlin har sagt: "det är ju bara att fråga och de kommer att svara"). Jag och Peter tog tidig lunch och förberedde sedan klart vårt seminariepass, om Mittuniversitetets unika utbildningar, bostadsgarantin, nya utbildningar distansutbildningar m.m. Strax därefter höll vi det i ett av seminariehallarna och det kom fem personer. Det kunde vart värre. De som var där verkade i alla fall intresserade och vi fick fram det vi ville. Dagen gick, besökare kom och gick, jag träffade på en del jag kände bl.a. Lisa, Clara & Michelle från Globala, Cajsa från PUR och Lars Ove från Landehof. När mässan var slut för dagen mötte jag Leo vid utgången och vi åkte till Linné och fikade, pratade studier, disskuterade m.m. Mycket trevligt :)
Jag lämnade Leo åt sitt pluggade och gick en runda på stan, köpte tre skivor på Bengans och handlade lite kvällsmat inför kvällen. Sedan fick jag en impuls att åka Älvsnabben bort till Klippan, så det gjorde jag. Inte bara det att det är en fin tur och man får se Göteborg by night, men Janne åkte ofta där till och från jobbet. Jag åkte dit, satt en stund och va ledsen och tog spårvagnen tillbaka. Det kändes bara rätt och bra.

Fredag: Efter frukost begav jag mig lite tidigare än de andra för att först göra ett besök på min gammla gymnasieskola (för er som känner mig så är det fortfarande denna jag menar när jag säger "min skola"). Efter en pinsam felåkning ut till Gamlestadstorget kom jag något försenad till skolan där jag mötte upp Mattias från GG3:an och försökte sedan hitta folk jag kände. Men det fanns inte så många kvar att träffa, när varken Janne, Gunilla, Bosse eller Susanne kvar på skolan, och varken Carina, Clifford eller Anna där den dagen så var det inte så många resterande. Överhuvudtaget så håller det mesta på Burgården, inte minst Globala, på att falla isär, vilket är väldigt deprimerande. Träffade Kjell och Ulla och hälsade på en ny Globala lärare. I trappan träffade vi Lisa, My och Emmeli. Mattias och jag gick sedan vidare mot mässan.
Även denna dag flöt på som smort. Jag och Peter höll ytterligare ett seminarie på eftermiddagen. Efter mässan tog vi spårvagnen in mot hotellet och där mötte jag Dennis och Julia från min gamla klass, jag hängde med dem till Nordstan där vi satt länge och pratade om Janne, skolan, gammla tider och hur man går vidare. Det kändes väldigt bra. Jag rusade sedan vidare till Shock där jag köpte ett par skitsnygga öronmuffar och fick sedan skynda mig till hotellet och byta om eftersom vi utställare skulle på middag på Chalmers. Utsjasad mötte jag upp de andra i hotellfoajén och vi tog spårvagnen bort till Chalmers. Det blev en trevlig tillställning, med supergod sallad och trevligt sällskap. Vi satt mestadels med självaste mässchefen och snackade även en hel del med den nya mässchefen, man skall ju gå till toppen så att säga ;) När vi kom ut och skulle åka hem kom jag på att min vän Emma ju bor väldigt nära Chalmers. Så jag ringde henne och vi möttes vid Wavrinskys plats och sedan var jag hemma hos henne och fikade, pratade, tittade på Idol m.m. i flera timmar. Härligt spontabesök! :D

Lördag: Efter frukost och utcheckning från hotellet tog jag, Anna Lena och Lotta en promenad till mäsan. Denna dagen var bra mycket lugnare, de flesta var såna som gjorde återbesök, tog med sig föräldrar o.s.v. Det var något svårare att få kontakt med folk. Men My och Emmeli från Globala svängde förbi och sa även hej till Malin från min gammla klass. Framåt eftermiddagen var man rejält seg, efter att ha stått upp i 6 timmar, tre dagar i rad. Men tillslut så slog klockan 16 och mässan var slut för i år. Vi packade ihop kataloger, pennor, broschyrer, klubbor och allt annat, räknade efter, rullade ihop banderoller m.m. Sen så kunde vi tillslut gå ifrån mässan, med värkande fötter och ryggar. Väl framme på centralen sa jag hej då till alla och begav mig till Brunnsparken där jag efter en stund träffade Sandra och vi gick och tog en fika på Vanilj. Mycket Ark-prat, en del skratt och djupa diskussioner :) När vi sagt hej då hämtade jag mitt bagage och satte mig på en Röd Express till Landvetter där jag åt middag hos och sov över hos mormor och morfar.

Söndag: Efter frukost och en liten fars dags fika med mormor och morfar, pappa och morbröderna Anders och Lars-Erik bar det av till Kungsbacka för fars dags lunch med farmor och farfar, farbror Anders, Jörgen och såklart söta hunden Bosse. Efter även lite tårta åkte jag och pappa iväg till centralen för att jag skulle med mitt tåg hemåt. Vi var där i god tid och fick mycket tid till att säga hej då. Strax efter 17 rullade tåget ut från Göteborg central och vistelsen på Sveriges framsida var slut för den här gången. Jag sov senare gott i min sovvagn (fint skall det va när universitetet bjuder på resan ;) )

Nu är jag tillbaka i Östersund, i skolan, i studierna, men det tar lite tid att kicka igång sig själv igen efter att man har haft så mycket annat på hjärnan senaste tiden. Men jag är nog back on track inom kort.

/Elise

Goda och dåliga nyheter från tiden som gått

Har kännt att bloggandet blivit lite försummat på sistone och än en gång är det p.g.a. en tenta. För i fredags hade jag min första salstenta, ni vet en såndär tenta som är det yttersta man kopplar ihop med universitetsstudier; massa hypernervösa elever i ett rum, vid varsin bänk, med frukt/godis/RedBull i massor framför sig och fem timmars skrivtid. Nationella proven, bara oftare. Jag tog mig igenom det och är ganska säker på att jag blir godkänd. Mer än så vet jag inte förrän om tre veckor då vi får tillbaka resultatet.

När tentan var avklarad mötte jag upp mamma och pappa för en fika på Törners och efter lite ärenden på stan packade vi in oss i Albins bil, åkte och handlade på Maxi och sedan till stugan. Vi var sedan där hela helgen och gjorde inte så mycket mer än att pyssla i stugan. På lördagen tvingade jag mamma att köra mig till Åre chokladfabrik och vi tog en promenad/spring runda i skogen. På söndagen regnade det mest.

Tillbaka i stan på söndag kväll då Albin som vanligt kom på söndagsmiddag och vi fick en av våra inte så frekventa familjemiddagar. I måndags var jag tillbaka i skolan igen och sedan kom Albin hit igen på kvällen och åt kvällsmat, eftersom det var pappas sista kväll för den här gången.

Strax efter Albin gått hemåt satte jag mig vid datorn och fick ett väldigt tråkigt besked. Min gamla lärare från gymnasiet, Janne, som under det senaste året varit sjuk i cancer gick bort i fredags. Det var en stor chock och jag ville knappt tro på det. Mina tankar går till familjen och speciellt Carina. Vila i frid Janne, du kommer alltid att vara med oss i våra hjärtan♥


---

Nu väntar jag på flygtaxin som kommer om ca en timme. Sedan flyger jag ner och landar sent ikväll i Göteborg där jag stannar för mässan Kunskap & Framtid och lite annat smått och gått tills på söndag kväll :)

/Elise

Utmaning!

Jag har fått en utmaning av min vän Elin: efteralladar.blogg.se Den går ut på att jag ska berätta sju saker ni kanske inte visste om mig ("kanske" la jag till själv, för att vara på den säkra sidan när folk protesterar och säger att de redan visste det där om mig). Så vi gör väl ett försök:

1. En av de få sakerna jag minns efter fyra års högstadietyska är "kaput kartoffel" som betyder trasig potatis. Och detta lärde jag mig flera år senare.

2. Jag har mycket emot USA i allmänhet och deras politik i synnerhet, men skulle verkligen jättegärna vilja åka till San Francisco. Som Annika Norrlin sjunger "the only place in North America not yet destroyed by the government".

3. Jag blir lätt fanatiskt nördig i saker. Detta gäller i synnerhet The Ark, M*A*S*H, och Sällskapsresorna. 

4. Jag och min pappa har sedan jag var liten planerat att åka med Rosa Bussarna till Sydafrika. Det är fortfarande en plan. 

5. Jag föddes tre dagar för tidigt, skulle blivit en lucia men blev ett nobelpris.

6. Jag har sjungit duett med Laleh i Lorensbergsteaterns foajé. Samma låt (November) har jag även sjungit duett med Amanda på vårt hotell i Sydafrika.

7. Jag gillar verkligen att träffa kändisar. Inte så att jag tror att de är så bättre än andra människor, men jag fascineras över människor som lyckats med sin dröm (vilket det ofta men inte alltid handlar om i kändisars fall). Jag dömmer artister utefter hur de är som personera och detta påverkar hur jag ser på deras musik.

Detta är en chans att försöka slå lite liv i gamla trötta inaktiva bloggarkompisar (även om bara vissa av följande namn bör ta det som en pik). Därför utmanar jag: Linnea tackforark.blogg.se, Ida ettforstasteg.blogg.se och Tidda tiddabus.blogg.se

RSS 2.0