Alla goda tankar slutar ändå med Max

Det är ju såhär, vi (jag, Ida, Linnea, Lisa och Arvid), har en Max-tävling. Det innebär att man skall gå på så många Max-restauranger i så många städer som möjligt. Tävlingen har inget slut utan är ständigt pågående i all oändlighet (eller tills dess att det otroliga skulle ske att alla varit på alla 90 restauranger). Det har dessutom vuxit till att vara lite på liv eller död och det sista man unnar någon medtävlande är en måltid på en "ny" Max-restaurang. Här är ett bra exempel på hur diskussionerna går:
Har det gått för långt? Inte då, det har bara börjat. Vad är vittsen? Vem vet. Men vad är egentligen meningen med livet? Vem vet.
 
Såhär är ställningen just nu i alla fall:
Men det kan ändras när du minst anar det. När som helst kan någon av oss fem besöka ett nytt Max och då rapporteras detta in till de andra i vår facebook-grupp. Japp, vi har en sådan också.
Mina kommande mål är Allum, 1-2 restauranger i Helsingborg och 1-2 stycken i Jönköping. Men vem vet, när som helst dyker det upp en Max restaurang framför en. Då är det bara att köpa en lyxshake och håva in en poäng eller två.
 
Okej, det här blev förmodligen ett väldigt ointressant inlägg. Men jag kände att det var läge att dela med sig av våra konstiga vanor.
 
/Elise

Kanske det viktigaste i världen

Paralympics invigdes tidigare ikväll/natt. Det näst största idrottsevenemanget i världen, efter OS.
Viktigt att tänka på är att Paralympics inte bara är ett slags bihang till OS, som lite snällt körs en månad senare. Paralympics är så mycket mer än så, kanske flera gånger viktigare än OS. Kanske rentav det viktigaste i världen. Idrotten är här inte bara idrott utan ett sätt att få visa att man är människa. Många har haft en mycket längre startsträcka än de välbärgade världsstjärnorna i OS. Fortsätter jag såhär kommer det att börja låta klyschigt. Häftigt är det i alla fall att se värdlandet Storbrittanien som sista land tåga in genom ett konfettiregn och till tonerna av David Bowie – Heroes. Passa på att titta på det som sänds de kommande veckorna, det är riktigt häftigt!
 
Men innan det blir mycket spänning där så kan vi ju ta att titta tillbaka på senaste Paralympics i Vancouver vintern 2010. Ni som känner mig vet att det inte var vilket Paralympics som helst för mig, eller snarare för min bror Albin som var ledsagare till Zebastian Modin som tog brons på sprint i längdskidåkning för synskadade. Den dagen glömmer jag aldrig - för jag har aldrig gråtit så mycket glädjetårar under en och samma kväll och sedan varit så lamslagen av lyckoförvirring en hel dag efter. Ni kan se det igen här.
 
Godnatt!
 
/Elise

Björnstammens åttonde medlem...

...heter Rockbjörn. Årets Livegrupp på Rockbjörnen-galan idag blev inga mindre än pöjkarna i Den Svenska Björnstammen
 
Dessvärre gav inte svenska folket The Ark en sista chans till en björn då Bruce Springsteen tog hem kategorin Årets konsert. Egentligen föga förvånande då Bruce hade ett antal tusen fler besökare. Men vi kämpade väl!
 
/Elise

Sju björnar och en same

Sitter omringad av pennor, limstift, sax, papper, spelschema, kalender m.m. Japp, det är konsertboks-time. Den börjar för övrigt bli full nu, tanken var att den skulle räcka hela hösten men börjar inse att den kommer va slut när jag drar ner ridån för konsertsommaren 14/9. För att...
 
...förutom att jag och Sandra skall till Uddevalla på fredag så läste jag i dagens GP någonting mycket glädjande: Volvo arrangerar en gratis musikfestival nästa lördag där bl.a. Den Svenska Björnstammen, Icona Pop, Marit Bergman, Teddybears och Joel Alme uppträder. Fantastiskt bra, jag skall se björnstammen gratis en gång till i år, för bra för att vara sant! ♥
http://www.gp.se/kulturnoje/1.1047064-artisttatt-pa-gratiskonsert?
 
Annars lyssnar jag mycket på Magnus Ekelund nu. Peppar för fredag och är glad. Dagens låt är Magnus Ekelund & Stålet – Stállu. För den som inte visste så är Stállu en gestalt i samisk mytologi. För den som inte heller visste detta så är Magnus same. Men han kan inte samiska. Men jag tror jag vill lära mig samiska nån gång, det verkar lite coolt.
 
/Elise
 

Aldrig skall vi glömma att arvet vi fått bär oss framåt

Inte för att skryta meeen; jag och Sandra skall våga oss ut på ett spontan-konsert-äventyr till. Den här gången planerade vi dock hela fyra dagar innan. På fredag åker vi till Uddevalla och går på Solid Sound Festival med bl.a. Magnus Ekelund & Stålet och Kristian Anttila. Bäst!
 
Fin dag. Produktiv men lugn. Den här låten har jag haft på hjärnan: Little Marbles – Mästaren Petta
 
Godnatt!
 
/Elise

Vi är samlade på Tyrolens sextiotalsparadis

Fina pojkar från i förrgår! Fler bilder hittar ni här: Rockfoto, Festivalphoto, Sandras Flickr
 
Behöver egentligen inte säga så mycket mer än att det var en fantastiskt fin helg i Blädinge. Trots ingen brasa och lite regn. Det perfekta slutet på en jättefin sommar och med nytt hopp inför framtiden. Vackra fina Tyrolen är paradiset på jorden. Jag menar det. Och jag har en fin t-shirt som minne.
 
Filar planer inför framtiden. Som alltid en hel del planer. Som kostar pengar. Men jag skall nog överleva. Allt för Hanna Sarah, Elin, Magnus, Kristian, Sandra, Jejje, Jepson, Martin, Jens, Linnea och Ida.
 
Jag har föresten fixat bredband till mitt rum idag. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, men uppenbarligen gjorde jag rätt.
 
/Elise

Blogga om en blogg och en blogg och en blogg och en skiva

Sitter ensam i Linneas lägenhet. Diskat, packat, kollat upp vem som är vem i Björnstammen, pratat med mormor, ägnat tid på facebokk och har ändå tre timmar kvar tills bussen går hem. Hmmm. What to do. 
 
Men jag kan ju tipsa om bra bloggar:
1. Musik enligt Jerry - Jerry från Indiedagis. Massa fin svensk pop och indie.
2. Magnus Ekelund - knäppt, roligt och intressant från norrlands flummigaste artist.
3. PSL - Svts Per Sinding Larsen m.fl. bloggar om musik, repportage, intervjuer, konserter, festivaler m.m.
4. Kitty Jutbring - världens finaste och coolaste Kitty skriver om sitt liv; jobb, vardag och resor.
5. Martins Blogg - Martin Elisson från Hästpojken delar med sig av sina förvirrade tankar om livet och samhället.
6. Vegokoll - en veg-blogg i Djurens Rätts regi med vegetariska recept, nya veg-produkter på marknaden och om att vara vegetarian/vegan i dagens samhälle. 
7. Farbror Grön - blogg jag började följa så sent som igår, men jag gillar vad jag ser; ekologisk hemodling, vegetarisk/vegansk mat och miljötänk.
8. Ferry tales - den vitsige och duktige skidskytten Björn Ferry bloggar om träningen och livet i allmänhet. 
 
Och hur följer man enklast så många bloggar samtidigt? Via bloglovin.com såklart!
 
För övrigt så lyssnar jag på Of Monsters And Men – My Head Is An Animal nu, de är väldigt fina och jag hoppas verkligen att vi kommer iväg och ser dem om knappt en månad :)
 
Over and out.
 
/Elise

We're gonna leave this city for a while, but we'll come back to you

Vi mötte Linneas chef Tomas igår när vi kom från badhuset och var påväg till Maxi för att handla;
Linnea: - Hej, har det vart mycket idag eller?
Tomas: - Nä, typ som vanligt. Är det här din kompis från Linköping?
Linnea: - Nä, hon kommer från Göteborg och Östersund.
Tomas: - Kan man komma både från Göteborg och Östersund?
Jag: - Jag kommer från Göteborg men har flyttat till Östersund men för tillfället bor jag i Göteborg igen. Det är lite rörigt.
Tomas: - Det låter rörigt.
Han cyklar iväg.
 
Hehe, påminner mig om ett annat intressant samtal om förvirrande ortstillhärighet som jag hade med min spanska-lärare Bosse nån gång i trean på gymnasiet;
 
Bosse: - Elise, vad har du gjort i helgen, har du pratat med någon?
Jag: - Ja, en väninna
B: - Jaha vad heter hon?
J: - Lisa
B: - Och vart bor hon?
J: - Hon är från typ Linköping, men bor för tillfället i Uppsala
B: - Varför bor hon i Uppsala nu?
J: - Hon gör lumpen
B: - Jaha, det var en kille?
J: - Nej, en tjej
B: - Åh, en tjej som gör lumpen! Gör hon det i blandad grupp eller är det bara tjejer?
J: - Det är blandat
B: - Vill du själv göra lumpen?
J: - Nej
B: - Men hon har tagit studenten då va?
J: - Ja
B: - I Linköping?
J: - Nej, i Åtvidaberg
B: - Och vart träffades ni?
J: - I Skåne
B: - Åh, herregud, ni har ju varit överallt!!
 
Linnea är och jobbar igen. Jag lyssnar på Billie The Vision & The Dancers – While You Were Asleep och har ätit god frukost med ägg. Men snart skall jag till itrim och träna. Första gången på månader och på nytt ställe, wish me luck!
 
/Elise

Jag är hårt arbete, jag är fattigt betald

Sitter i Linneas lägenhet och väntar på att hon skall komma hem. Solen skiner ute så förmodligen ska vi väll göra någonting utomhus. Eller gå till badhuset och bada. Bra blir det hur som.
Börjar känna av ett mönster, kanske en konspiration mellan mina vänner. Jag hälsar på - de går och jobbar - jag diskar. Borde jag känna mig utnyttjad? Hemmafru-varning? Eller bara vara glad över att vara här? Hmm...
Kulturkalaset var fint, väldigt fint. Många bra artister och allting gratis. Gick både ensam och med familj och vänner, det blir bra hur som, musik är musik. Björnstammen var underbara, lekfulla, dansanta och jag kan inte sluta vara kär. Är dock lite less på merchworld för att min t-shirt dröjer så fruktansvärt. Men det går, den gamla är nedkladdad med citat och konsertdatum nu. Jag gillart. 
Jag lyssnar på Magnus Ekelund och läser hans blogg. Den är galet fin, med massa knäppa saker, som om han inte riktigt tänker efter när han skriver och sen aldrig raderar det han skrivit och skriver om. Det är mys. 
Jag bor hemma hos mormor och morfar nu (förutom när jag är borta, som just nu), det går bra, det är mysigt. Försöker att inte bli alltför bortskämd. 
 
Nu är Linnea påväg hem. 
 
På fredag åker vi till Klacksparken. Linnea skall med bestämde hon i lördags. Jag blev väldigt glad. Jag, Linnea, Ida, Sandra, Jejje och Chloe skall bo tillsammans och rocka tillsammans. Äta Blädinge-burgare. Köpa en affisch, kanske en skiva. Må bäst. Kanske det bästa på hela sommaren. Skyhöga förväntningar och allt kan hända.
"ingen ser mig som du ser mig"
 
/Elise

Kom så sätter vi oss på varsin nyckel och vilar

I Nyköping hos Linnea och har det mys. Långpromenad med tunga kassar. Fika i gräset vid Nyköpingshus. Milka och Bee movie. Nu: sova!
 
/Elise

Fortfarande här. Men inte länge till.

Sitter i mitt rum och försöker avrunda kvällen, men det är lite svårt att slita sig. Min sista dag i Jämtland på fyra månader är till ända och snart beger jag mig sydväst för ett nytt litet äventyr som jag inte riktigt vet hur det blir. De kommande tre veckorna är ganska klara, men från att praktiken börjar så får tiden utvisa hur allt blir. Det är både skitläskigt och spännande. Men ganska nödvändigt, jag behöver utmaningen.
 
Imorgon (söndag) tar jag, mamma och pappa bilen ner till Landvetter/Borås. Mamma skall jobba därnere en vecka och pappa skall jobba samt packa ihop sin lägenhet ett par veckor. Jag skall återaklimatisera mig på födelseorten och förbereda mig för vad som komma skall. Men mest skall jag försöka ha en massa kul, först på Kulturkalaset nästa vecka, sedan några dagar hemma hos Linnea i Nyköping och sist men inte minst Klacksparken i Parken som jag väntat på så länge. Sommarens slutspurt och sedan börjar allvaret. Men det kommer bli bra. Allting kommer bli bra tillslut, du skall se att allting ordnar sig som Den Svenska Björnstammen sjunger. Jag tro på det.
 
Godnatt och hej då Jämtland,
vi ses igen när marken är kristallvit
och termometern visar på noll
när jag gillar dig som bäst
så återvänder jag med erfarenheter,
tusen erfarenheter rikare än tidigare
 
 
/Elise
 

Festivalmänniska och vegetarian

Jag är inte där. Jag har aldrig varit där (bara utanför under två konserter 2010). Jag kommer förmodligen aldrig att vara där heller.
 
Det finns en festival som jag aldrig känner "åhhh, dit skulle jag vilja åka!". Jag läser deras affisch och undrar i mitt stilla sinne vilka artisterna, förutom ett par-tre stycken, överhuvudtaget är. 2007 hade det vart kul att se The Ark. 2008 hade det vart lite småhäftigt att se Broder Daniels allra sista konsert, även om jag då knappt visste vilka de var. 2010 hade det ju såklart vart häfrigt att på riktigt se Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig Göteborg-spelning. Men nä, de där tusenlapparna sparar jag ändå helst.
 
Utan att då vart där och med risk för att bli anklagad för att prata om någonting som jag inte vet någonting om så är ändå mitt intryck av Way Out West varken positivt eller negativt. Egentligen har jag ingenting emot det, men jag har inte särskilt mycket för det heller. En festival som blir så hypad av recensenter och journalister för att de bokar band som ingen annan bokar, band som tydligen är jättestora men som ändå bara musikintresserade inom en viss genre vet om. Eller genre är väll fel ord, inom en viss gren? Viss grupp? Ja, jag vet inte. Kanske är det bara jag som känner såhär, vem vet. Det som de flesta väll är överens om är i alla fall att medel-Way Out West-besökaren ser något annorlunda ut än medel-Peace & Love-besökaren. Och inget att döma i det, musik är som alltid en smaksak. Som jag skrev på facebook tidigare idag: "...campingrädda storstadssnobbar som lyssnar på "cool" musik för ofantligt mycket pengar. Det senaste var en högst subjektiv åsikt och det finns säkerligen flera av er som inte håller med. Men smaken är som baken."
 
Men för att då dra någonting rakt igenom positivt med Way Out West (utom det uppenbara: det är i Göteborg) så kom de i veckan, alltså samma vecka som festivalen skulle äga rum vilket kan tyckas lite sent, ut med att all mat på festivalen skulle vara rakt igenom vegetarisk. Det som säljs, serveras till artisterna o.s.v. är bara vegetariskt. Detta har väckt uppmärksamhet bland besökare, bloggare och facebook-användare. Såklart inte allt positivt, även om de flesta verkar tycka att det är helt okej eller jättebra. Jerry Boman, mannen bakom Indiedagis som vi besökte under Yran, skrev ett jättebra inlägg om det på sin blogg Musik enligt Jerry, citat ur detta:
"Okej, jag går ut en kväll. Jag har kul, släpper loss, dricker kanske en del och jag låter hjärnan slappna av. Dansar som ingen morgondag fanns, kanske på ett golv, kanske i ett djbås. Dricker lite mer, är glad på livet. Ramlar dåliga gatan fram och är hungrig som en flock tigrar. In på närmaste urkassa hål i väggen, beställer något som jag förmodligen förklarar med "Shappppahlo! Pssssypiii Ho!!" Väntar, vinglar och dricker vatten. Får maten, äter…och i det närmaste dör. Jag har fått en stor jävla kebab! Kvällen förstörd. Pang.

Att en festival, en stor ledande festival, i Sverige nu går ut med att de blir helvegetariska är inget annat än en stor frihet. För Way out west verkar i ett samhälle där de flesta tror att lite kött, det dör man inte av. Jo, det kan man göra, och synen på att man kan göra det är väldigt slapp. Ingen skulle ju få för sig att slarva med jordnötter, för det vet ju alla att vissa kan bli riktigt dåliga av. Typ dö. Men kött, ja det kan man ge till vem som helst, ibland till och med som ett roligt skämt (ja, det har hänt).

Att veta att det finns en festival där jag faktiskt kan vara hur full som helst, släppa på alla tankar, lyssna på bra musik, låta mig ryckas med av precis allt/alla och slippa tänka på om det kommer följa med någon liten köttbit i min "Shappppahlo! Pssssypiii Ho!!" är den största friheten av de alla."
 
(anmärkning: Jerry som skrivit texten är inte självvald vegetarian utan en av de få som faktiskt är allergisk mot kött, vars kropp inte kan bryta ner köttprotein)
 
Det är inte alltid lätt att vara vegetarian. Ibland behandlas man som om man är en jobbigt kräsen männsika som inte vill annat än att göra livet jobbigt för andra. Som att självvalt vara allergiker. Som när jag blev utskrattad på Noliamässan i Sundsvall när jag bad om vegetariskt alternativ och de, innan jag hann fråga om den var köttfri, bara slängde på brunsås på mina grönsaksbiffar. Visst, till viss del har jag tolerans. Jag har själv valt denna kosthållning och kan gå med på att jag då får stå ut med viss kritik och gnäll. Men det handlar också om mänskliga fri- och rättigheter att själv få välja vad man stoppar i sig. "Jag skiter i om ni äter kött, så skit i om jag inte gör det" känner jag ibland. Att man alltid får förklara varför man är vegetarian kan jag leva med, det betyder ju bara att folk är nyfikna och lite intresserade, dessutom har jag efter snart fyra år vant mig vid harrangen.
 
Jag hoppas att det finns några trångsynta festivalbesökare därute som ändrar åsikt i och med Way Out Wests beslut. Kanske inser de att de faktiskt kan leva utan kött, om så bara för två dagar. Och annars så säger jag som mamma "de har ju förfan hela Göteborg utanför festivalområdet att äta kött i". Sant. Ni skulle bara veta hur svårt det i vanliga fall är att hitta veg-mat på festival. Det blir mycket langos. Men jag gnäller inte, jag vet att jag valt att vara i minoritet, jag förväntar mig bara att bli respekterad för att det är så jag vill leva mitt liv. Och det vore kul om några festivalbesökare kunde tänka sig att under två dagar om året göra en insats för miljön och äta vegetariskt, helst ännu oftare - men det är också mänsklig frihet.
En del tycker att man bara begränsar folks frihet i och med såna här beslut, att man borde ha båda alternativen för att man själv skall kunna ta beslut om vad man vill äta. Men det handlar också om att visa på något, visa en ståndpunkt. Skulle det finnas kött skulle många köttätare inte ens titta åt det vegetariska, ta istället chansen att upptäcka någonting nytt. Se det som friheten att upptäcka en ny värld! Tycker du inte om det så dör du inte. Tycker du om det så kan det berika ditt liv. Kanske borde jag göra detsamma med Way Out West?
 
/Elise, som om nio dagar varit vegetarian i fyra år

Magnus Ekelund från ett till femton

1. #55 Pappa ringer och berättar att han gift sig
För att den är så klockren och man får se hans imitationsskills på bästa sätt.
2. #74 Petter bor i en glass
Det är inte seriöst någonstans men det hindrar det inte från att spåra ur totalt.
3. #78 Vad innebär det egentligen att vara gift?
Svaret på frågan vi alltid undrat och funderat över.
4. #45 Ni vet, när man är sådär kär...
Ett tappert försök till att låta överdrivet romantisk.
5. #46 Swamp Of Sadness
Magnus visar gröna fingrar.
6. #35 Östersund potpurri
Kort men innehållsrik och med Magnus lite horribla humor.
7. #86 Effektiviserat skivsläpp
Allt annat än hybris.
8. #68 På turné: Göteborg
Kanske den största dagen i det Ekelundska livet
9. #37 supersorgligt
Lite sentimental med glimten i ögat.
10. #11 Snabb överkastsräkning
Ett misstag kommer sällan ensamt.
11. #25 Dialektala skillnader
Vem annars kan få umemål, lulemål, rikssvenska och skånska att låta precis likadant?
12. #29 Kattannons i jagform
Varför hylla när man kan håna?
13. #71 Motärhead till Luleå 2011
Ett skådespel i världsklass.
14. #16 Arlandaslapstick
Klockren kritik.
15. #88 Mobb
Underbar jargong
 
Topp femton lista över Magnus Ekelunds videbloggar. Skall tilläggas att det finns 93 stycken så det har minsann vart ett gediget arbete det här. För er som undrar vem den där människan är som jag plötsligt börjat skriva om en massa så kan jag säga att han är en samisk musiker från Jokkmokk som är jättebra. Jag har också sett honom live två gånger redan och lite halvt några gånger till. Nu skall jag kolla friidrott, hänga upp tvätt, plugga och gå till bibblan. Inte samtidigt dock.
 
/Elise

Det var en gång för tre år sedan i en stad långt härifrån. Den staden hette Helsingborg och solen lyste extra starkt den dagen...

(titta speciellt vid 0.15 - 0.25 då Ola tittar rakt på oss. Tror vi i alla fall).
 
För tre år sedan satt jag, Linnea och Ida inne i hörsalen på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Tillsammans alla tre för första gången någonsin och vi har träffat vår store idol Ola Salo för första gången någonsin. Mycket har hänt sedan dess, människor har kommit och gått, band har dött. Men de där tre personerna betyder fortfarande väldigt mycket för mig. Ville bara säga det.
 
/Elise

Om en vecka

 
Nationalteatern – Livet är en fest
Den svenska björnstammen – Svalkar vinden
 
Götaplatsen 15/8 2012 kl. 20.15-23.00. Can't wait!
 
/Elise

Norrbotten var varmt och jag stannade en vecka

29/7 - Brumm brumm buss och Lapplands-debut
Jordgubbar, Arvidsjaurs busstation en timme, snart framme
 
30/7 - Avmaskade
Alien-outfit från Dollar Store.
 
31/7 - Soldat för en dag
Rödbergsfortet, ett av fem fort i Bodens fästning. Utsikt över hela Boden och en bra guidad tur som får en att förstå en stor del av Sveriges militära historia från 1800-talet och framåt.
 
1/8 - Maxat och sen till Svartbjörnsbyn
Firande av bra besked på Max i Boden. På kvällen åkte jag med Idas föräldrar till Svartbjörnsbyn en bit utanför Boden för loppmarknad och auktion. Köpte ett par presenter, en bok och fick även en bok. Mycket prylar och kul att gå runt och gräva.
 
2/8 - Utflykt i Brolleland och shopping for bears
Tog bilen ut i skogen, via Inbyn (Brolles hemby) och sedan till Nestors café i Överstbyn. Vidare därifrån till Storheden (köpcentrum utanför Luleå) där vi köpte varsitt gossedjur på Myrorna; björnen Ekelund och panthern Per-Åke. Och åt på Max, såklart (med max-box fick man ju muminglas!).
 
3/8 - Vi går på kalas!
Luleåkalaset fredag. I väntan innan och konsert med Magnus Ekelund & Stålet på Hamnscenen. Sweet på Badhusscenen, ett patetiskt försök av några avdankade icke-originalmedlemmar att hålla igång något som redan har dött. Men Ballroom blitz är ju bra. Vidare till Hamnscenen och halvlyssnande på mysiga Lisa Miskovsky i solnedgången. Sist men inte minst, fina Linnea Henrikssson på Hamnscenen, kallt men härligt popigt.
 
4/8 - Återhämtning
Sen frukost på Retro cafét, precis som förra gången efter LK. Goda mackor och norrländsk läsk, kul böcker och udda prylar. Avslutar dagen med middag hemma hos Idas föräldrar med hennes bror och hans sambo. Mycket prat på norrländsk!
 
5/8 - Hittar hem
I Dorotea går alla bussar samtidigt. Tillslut kom jag hem, 11 timmar senare.
Fin vecka med fin flicka i fina norrland.
 
/Elise

Lilla söta Ida

Fann att jag hann ta 18 bilder på bara Ida under min vecka i Boden. Här är 16 av dem. Övriga bilder (även de som inte är på Ida) kommer snart. Tjo.
 
/Elise

Vi försöker oss på att vara coola. Det gick kanske sådär. Men roliga är vi. Nästan.

 
/Elise
 

Jag har dödat honom, mohahahaha! (eller förklaringen till Mattias Alkbergs begravning)

 
Idag blir det kalas. Men först tårta :) hej då. Ida hälsar.
 
/Elise

Norrbotten är åska, regn och solsken

En fin dag, av strosande, chillande, fina besked, fin loppis, hällregn och solsken. Om en timme är Ida hemma, då skall vi se Tjenare kungen, tror jag, hoppas jag. Tills dess skall jag diska, plugga och kanske läsa i den STFs årsbok från 1999 om Jämtland som Idas pappa gav mig på loppisen idag. Hihi :)
 
/Elise

RSS 2.0