Men här är ditt liv - Jokkmokk del 1

Måndag

Efter sedvanligt dålig sömn inför en resa så steg jag upp strax före sju och fick sedan skjuts av mamma den korta biten till busstationen. Fick vänta ett slag och sedan rullade bussen in, när jag visat biljett och tagit plats så var jag äntligen på väg till Norrbotten igen! Resan gick smärtfritt och 9,5 timmar senare var jag framme i ett regnigt Jokkmokk där Sandra (som kommit redan 4 timmar innan) mötte mig. Vi gick och handlade på Konsum och eftersom vädret var lite trist så bäddade vi och tittade på film (Bitchkram) på kvällen, i vår charmiga källare. Senare på kvällen, när vädret rett upp sig, tog vi en promenad ner till fina sjön Talvatis. Vi somnade sedan i totalt dagsljus, men det gick ovanligt lätt att vänja sig vid.

Tisdag

Vi startade dagen med frukost och Alla vi barn i Bullerbyn. Det skulle vara en lugn dag bara för att insupa hela den Jokkmokska atmosfären och vänja oss vid att vara där igen. Så vi tog en sväng på byn och började med biblioteket. Vi tänkte mest se hur det såg ut och om de hade någonting intressant, men eftersom de hade Elmos första skiva (Elmo – Kamikaze Heart), som typ är omöjlig att få tag på överallt annars, så slutade det med att jag skaffat lånekort i Norrbotten. Vi började känna av The Jokkmokk Spirit (känslan av att vissa saker bara händer i Jokkmokk), som blev ett återkommande tema hela veckan. Vidare gick vi till Ica Rajden för att köpa lite småsaker, men det slutade med att vi köpt souvenirer också. Sandra köpte t.ex. fyra shotsglas med same/Lapplands-tema. Vi begav oss ner mot marknadstorget och hantverkshuset Gamla Apoteket, där köpte vi varsin fin stickad mobilväska med olika mönster. Vi behövde fråga lite saker på turistbyrån men den va stängd för ombyggnad, så istället gick vi ner till Ájtte (Svenskt fjäll- och samemuseum) för ett kärt återseende. Jag kunde köpa upp mig på Norrskenste och vi köpte även fina vykort att skicka till vänner. Vår favoritplats, Café Gasskas, var ju såklart också värt ett återbesök så vi fikade och pratade finfina minnen. Vi tog oss hem i regnet och åt sedan mackor framför fortsättningen på Alla vi barn i Bullerbyn. På kvällen gick vi (och fäktades vilt med enormt stora och enormt många mygg…) de tre kilometrarna till campingen ute på Notudden för att spela minigolf. Sandra vann och deras poolbad stängde just när vi skulle dit, annars var det jättekul – minigolf borde man spela oftare!

När vi kommit hem och ätit sen middag så gick vi ner till bryggan vid Talvatis för midnattspicknick. Vi såg dimman ligga på sjön, röra sig och växa i rent magisk stämning! Vi läste högt ur en barnbok om samer som vi också lånat på biblioteket, lyssnade på Sofia Jannok, pratade om livet och framtiden och njöt. När klockan var strax före tre ringde vi Linnea som precis stigit upp för att gå till jobbet (hon hade sovit och skulle stiga upp i ett mörkt Malmö för att jobba – vi hade ännu inte sovit och skulle strax gå och lägga oss i ett dagsljust Norrbotten…). Det började bli kyligt och eftersom vi nu satt mitt i dimman började allt bli fuktigt så vi bestämde oss för att gå hem och sova.

 
 
/Elise

School's out forever, for Lisa

13-16/6 var jag på besök ner i Björs för att träffa vänner och inte minst fira Lisa som tagit examen från Sophiahemmets högskola och därmed är Sjuksköterska på riktigt. Här är bilderna från festen:
 
 
/Elise
 

Men jag leeever

Jo jo, nog lever jag allt (men förmodligen inte länge till om jag inte börjar blogga igen, får då kommer väll Sandra och slänger något tungt i huvudet på mig.
Mycket mycket har hänt, inga livsavgörande saker men små steg på vägen :) Jag har slutat skolan, cyklat TjejVättern för andra gången, vart i Björsäter på Lisas examensfest, firat midsommar i Jokkmokk m.m. m.m. Ett par längre inlägg om Björs och Jokkmokk skall komma, när tid finns.
 
Nu sitter jag på mitt rum, klockan är strax efter 23 och jag slutade jobbet för ca en timme sedan. Som ni säkert vet så sommarjobbar jag på Coop Forum här i Östersund i förbutik, självscanning och kassa. Det är mycket att göra, många olika uppgifter att hålla i huvudet o.s.v. Men nu efter 4 riktiga arbetsdagar + 2 provjobbsdagar så börjar jag komma in i det. Känns bra. Och det finns ju alltid små saker som lyser upp, som ett sött barn som säger något kul eller att man för göra en avstämning på en av sina lärare som ca alla elever starkt ogillar.
Och har dessutom helt bestämt med Elin att hon skall komma och hälsa på mig om ett par veckor, blir finfint det :D
 
Nu: sova. Imorgon: morgontåget till Järpen och stugan för helgen. Ledig till måndag eftermiddag!
 
Här firade jag midsommar; bland midnattssol, gigantiska mygg, Café Gasskas♥, polcirkeln, nyfunna Bahai-vänner och inte så ny men likväl fin och filosofisk vän :) Fortsättning följer!
 
/Elise
 

Det viktigaste är att man förvränger verkligheten tills man har en värld man trivs i

h1
Roligaste intervjun någonsin: Håkan - faktum.se
 
Tentavecka och cykelvecka. Återkommer med resultaten.
 
/Elise

RSS 2.0