Jag kan inte värja mig från dig, och jag går plus på dig (Malmö och lite Göteborg)

Sommaren börjar verkligen gå mot sitt slut och jag delar nu med mig av sommarens sista inlägg, med allt kul jag gjorde nere i Malmö under nästan två veckor nu i augusti. Även bilderna från snabbvisiten i Göteborg och kulturkalaset finns med och där börjar vi:
 
Torsdag 14/8
Efter mycket resande såg jag Sofia Jannok (gästad av Kristian Anttila) på Kungstorget med Tim, Ida och Sandra. Tidigare under dagen hade jag och Ida vart och fikat hos mormor och morfar.
 
Fredag 15/8
Tillbaka i Malmö och start av Malmöfestivalen. Billie The Vision and The Dancers på Posthusscenen med bl.a. Ida och Linnea.
 
Våra vänner i Oxid gjorde en grym spelning på Ung Scen. Vi headbangade så vi hade ont i nacken dagen efter.

Efteråt såg vi Malmöbandet Vit Päls allra sista Skåne-spelning någonsin. Sedan avslutade vi med humor och musik...
Full Patte (läs och se här) hade världspremiär live. Jäklarns va kul vi hade!
 
Lördag 16/8
Hurula, Posthusscenen. Inte lika bra som på Yran, men jag fick i alla fall en kram av en random människa i publiken. Trevligt ändå.
 
Söndag 17/8
Vi startade dagen vid ett regnigt Posthusscenen och Nationalteaterns klassiska barnpjäs Kåldolmar och kalsipper, i ny uppsättning av Parkteatern.
 
Simon, Atle och Tryggve från Oxid med engångsprojektet Dödskult, på Ung Scen. "Tung, hård, smutsig grottrock".
 
Världens bästa Wintergatan turnéavslutade (?) på Gustavscenen. Efteråt stannade jag och Johanna för att prata med bandet och var helt lyriska när vi gick hemåt. Jag fick krama Martin (nedersta bilden), ni fattar inte hur stort det är.
 
Måndag 18/8
Graveyard, Posthusscenen.
 
Melissa Horn, Stora Scenen.
 
Onsdag 20/8
Emil Jensen på Stora Scenen. För tredje och sista gången den här sommaren och det blev lite tjatigt med samma repertoar. Dock mycket vackert avslut med Klubbkören!
 
Torsdag 21/8
Punkiga och grymma Tiger Bell på Gustavscenen.
 
Lätt kaosartad men givetvis bra spelning med Vånna Inget, på Gustavscenen.
 
Fredag 22/8
Bräkne Hoby, Blå Båten. Lars från Bilie The Vision and The Dancers med sitt projekt på svenska, de kanske mest klockrena texter som någonsin skrivits.
 
Festivalen avslutades med nostalgi och bekanta ansiktet, med Stereo Explosion inne på Gustavscenen. På scen forna The Ark medlemmarna Mikael Jepson, Martin Axén och Jens Andersson. Bredvid mig hade jag Angelheadsen Sandra och Ellie och bredvid oss stod bl.a. Lasse (tidigare medlem i både The Ark och Stereo Explosion) samt musikern Moto Boy. Bättre kunde det inte bli!
 
Lördag 23/8
Malmöfestivalen var slut, men jag hade ett par dagar kvar i Malmö innan det var dags att åka norrut igen. På lördagen kretsade det mesta kring Idas avskedsfest, då hon idag (!) flyttat upp till Östersund. På förmiddagen gick jag, Ida och Sandra till Café Grannen och deras underbara brunch. Sedan fortsatte jag och Ida ut på stan några timmar, för att njuta av Malmö en sista gång. Och hålla Ida undan från hemlisar och överraskningar som förbereddes i kollektivet. När vi kom hem och allt var iordningställt åt alla som var där hemmagjord pizza. Simon hade gjort kasetter med Oxid som de efter order fick pynta ihop fina omslag till. När alla var mätta och nöjda fick Ida dra ner lakanet framför vardagsrumsdörren och avslöja sin överraskning - en Oxid-spelning! Förutom egna låtar spelades bl.a. Vånna Inget och en specialskriven variant av Askan är den bästa jorden (Markus Krunegård). Kalle hade också skrivit en egen låt som han sjöng och spelade. Resten av kvällen hade vi trevligt med musik och mycket skratt.
 
Söndagen, sista dagen, blev en trött slappisdag hemma, med lite städning, plock och packning. Med tårar och starka känslor vinkade vi av Ida vid flygbussen och fikade sedan på Barista. På måndagen åkte jag hem.
 
 
 
/Elise