She came home for concert (Göteborg)

Förra helgen var det återigen dags att röra sig söderut, denna gång för något som varit planerat i flera månader. Redan i somras bokade jag och Albin konsertbiljetterna till Mew på Pustervik och tur var kanske det, då biljetterna blev slutsålda. Förrutom spelningen, som för övrigt var fantastisk, så hälsade vi på mormor och morfar och jag gick en sväng på Världskulturmuseet med Anna. Sammantaget en mycket trevlig helg!
 
 
 
 
P.s. Blir nog inget långt musikinlägg på ett tag men vill bara snabbt tipsa om två saker:
1) Oxid har efter en del överläggande, diskuterande och ratande av våra idéer bestämt sig för att byta namn till Ceremoni. I samband med namnbytet släpptes också en ny singel, den fantastiska "2014" som ni hittar här. Den nya Facebook-sidan hittar ni här.
2) Hurula släppte idag en ny EP vid namn Betongbarn. Låten Betongbarn släpptes redan för knappt en månad sedan, men på EP:n finns ytterligare tre nya låtar. Vinylen släpps 24/11. Lyssna här.
 
/Elise

Stressa inte, oroa dig inte

"Jaa, nu sitter jag här ensam en halloween-fredag och tänker på livet..." Så skulle jag ju kunna starta inlägget, men det gör jag inte. Även om det ju förvisso är rätt så sant.
 
Jag har just lämnat Hannamaria och Emma vid en buss som aldrig kom, men som sedan visade sig ha gått mitt framför ögonen på oss med fel nummer. Nu promenerar de hem i snålblåst och 0-gradig kyla. Nåväl, trevligt har vi haft det. Efter en någorlunda lyckad matlagning från min sida tittade vi på första halvtimmen av New York Minute, innan vi insåg att den skitfilmen inte ens duger att titta på ironiskt. Istället slog vi över till Dobidoo och tittade på det halvt ironiskt halvt seriöst. Men The Ark var ju med i alla fall. Efter att vi sedan hittat Tim Burtons Corpse Bride på 11an slutade det ändå med att jag sydde, Hannamaria ritade en blyertsmålning på sin hund, Emma spelade Candy Crush och alla slutade titta på filmen och lyssnade istället på Emil Jensen – Snacka om. Sånt är ju alltid trevligt.
 
I onsdags fick jag och Ida äntligen ta emot vår alldeles egna Roller Derby-utrustning! Tre timmar innan träning mötte vi upp Anna och co på Gamla Tings och satt inne på kontoret, skruvade, tänkte, svor, skrattade och pep. Tillslut hade vi ordning på dem och fick pröva dem under kvällens träning, allt väl förrutom att vi nog i alla fall delvis behöver lite mjukare hjul för att få bättre grepp. Klarade i alla fall 23 varv på 5 minuter (minimum skills-testet kräver 27). Överlag en mycket bra dag!
 
Har jag nämnt att jag börjat övningsköra ordentligt nu? Körde idag min tredje körlektion och det går framåt. Känns bra. Snart 23 år kanske snart även jag en vacker dag skaffar det där "fåniga rosa plastkortet" som Lisa sa när hon skaffat sitt.
 
Imorgon skall jag plugga, diska och andra viktiga saker (tänk vad finurlig jag är som kan lyfta mig själv endast genom att påstå att jag skall göra "viktiga saker"). På kvällen kommer Ida och vi skall se Så mycket bättre. Fint!
 
/Elise

RSS 2.0