SM Roller Derby Sundsvall 4-5/7 2015

Det är mycket och ingenting som händer nu. Jag jobbar mycket och varje ledig tid är oftast planerad till något evennemang, aktivitet etc. När jag inte är på jobbet spenderar jag mycket tid med Ida och Björn, på rullskridskor, picknick eller framför en bra film. Sommaren har varit bra så här långt!
Men ja, det blir inte mycket tid att redogöra på bloggen vad som händer. Ni som följer mig på sociala medier är up to date med det mesta ändå. Så, här blir det att välja ut godsakerna. Idag blir det lite bilder från den soliga helgen i Sundsvall med vänner, röd hud, hejaramsor och massvis med Derbylove ♥
 
Match 1: Stockholm Roller Derby - Gothenburg Roller Derby
Vinnare: Stockholm
 
Sundsvall Pride
 
Match 2: Crime City Rollers - Dock City Rollers
Vinnare: Crime City
 
Myspys publik ♥
 
Match 3: Gothenburg Salty Seamen - Killer Apes From Outer Space (uppvisning, merby)
Vinnare: Salty Seamen (inofficiella svenska mästare)
 
Match 4: Luleå Roller Derby - Norrköping Roller Derby (kval, elitserien)
Vinnare: Luleå
 
Match 5: Dock City Rollers - Gothenburg Roller Derby (bronsmatch)
Vinnare: Dock City
 
Match 6: Crime City Rollers - Stockholm Roller Derby (final)
(Hon i rosa klänningen är Swede Hurt. Hon är typ Sveriges bästa derbyspelare och spelar i världens bästa derbylag; Gotham Girls Roller Derby i New York. Jag och Maria såg henne på 7eleven, vi blev starstrucked och det var awesome ♥)
Vinnare: Stockholm
 
Prisutdelning och test av tracken
 
Efterfest och middag på E-street med Snowrollers...
...senare hängde vi även med lite folk från Sundsvall Demolition Rollers och Gothenburg Salty Seamen.
 
En av årets absolut bästa helger! Tack alla som var med ♥
 
/Elise

Ljudmolnet och annat musikaliskt #5 2015

Sommarvärmen drar in över Sverige och vi svettas som grisar även här i norr. Jag sitter på ett tåg mot Roller Derby SM i Sundsvall och lyssnar på Vapnet. Men nu blir det lite andra musikaliska delikatesser, bl.a. skall jag börja ladda inför Yran, som nu är mindre än en månad bort! Först några korta nyheter.
 
Faråker
...släppte för några veckor sedan den svängiga singeln Apans Sång.
 
Daniel Adams-Ray
...som vart tyst ett tag, är nu tillbaka, bytt språk och delvis sound. Tänk Salem Al Fakir så får du en bild av Thinking of Sunshine.
 
Sofia Jannok
...Sveriges viktigaste artist, ständigt aktuell, alltid politisk och alltid rätt; är nu ute med nya singeln I ryggen på min kolt.
 
Hökartorget
...behåller det nya hårda soundet på ytterligare en singel, Bli kvar.
 
Mew
...för ett par dagar sedan, mitt uppe i turnerande och stundande Roskildefestival meddelade Mew att gitarristen Bo Madsen efter 20 år lämnar bandet. Någon officiell förklaring ges inte. Ersättare under pågående turné blir Mads Wegner. Känns sorgligt, oväntat och lite mystiskt!
 
Storsjöyran 2015 - 28 dagar kvar!
 
Ja, äntligen börjar det närma sig - min årliga musikaliska höjdpunkt! Det börjar redan byggas inför stråket nere i Badhusparken och affsicherna tapetserar staden. Jag tänkte nu delge mina höjdpunkter för varje dag:
 
Fredag
 
Thåström
Mannen, myten, legenden - ja Joakim Thåström behöver knappast någon närmare beskrivning. Jag såg honom på Arvika 2010, och trots att jag innan spelningen var rätt låg i humöret så höjde spelningen mitt humör till skyarna. Jag kommer aldrig att glömma Die Maur i en trång svettig festival-folkmassa - och vill bara uppleva just det igen!
 
Hello Saferide
Annika Norlin släppte nytt album med Hello Saferide förra året, men är inte den som turnerar in absurdum. Överhuvudtaget har spelningar med Annika i hemstaden Östersund varit oerhört sällsynt senaste åren och detta blir första gången jag får se henne på hemmaplan. Det känns inte annat än episkt!
 
Beatrice Eli
På Popaganda 2013 inledde Beatrice Eli lördagen på den lilla scenen inför en liten skara tidiga festivalbesökare. Förra veckan spelade hon tillsammans med flickvännen Silvana Imam på stora scenen på Liseberg inför desto fler människor. Ja, Beatrice är så mycket större nu än när jag och Rosa såg henne i Stockholm den där augustidagen, och jag ser fram emot att få uppfylla eufori.
 
Lördag
 
Anna Ternheim
Annas livespelningar är bland de mest känslosvallande stunder jag vart med om, från första gången på Arvika 2009 till senaste gången på Yran 2013. Det finns en scennärvaro, ett lugn som kan explodera i extas när som helst, likt ingen annan jag sett.
 
Maxida Märak
Sápmis starkaste och tuffaste sångerska har inlett en mycket intressant hiphop-karriär, med låtar som är politiska och viktiga på ett sätt som vi inte sett tidigare. Det här är kanske den mest spännande spelningen på hela Yran-helgen.
 
Silvana Imam
Beatrice flickvän Silvana har även hon tagit Sverige med storm senaste åren. Med riktade punktinsatser sätter hon ord på känslor, tankar och åsikter. Hon är en del av den så viktiga växande hiphop-scenen i Sverige och skriver varje dag historia.
 
Tomas Ledin
"Tomas Ledin, skojar du?!" Kanske vissa säger här. Men ja, jag kan inte ljuga om det faktum att Tomas ju trots allt är min barndomsidol. Jag har många av hans låttexter i ryggmärgen och jag blir fortfarande glad när jag hör hans musik. Men, jag har fortfarande inte sett honom live, vilket jag ser fram emot att göra i sommar!
 
Timbuktu & Damn!
Lunds egen rapp-kung Timbuktu levererar alltid live. Det är glädje, dans, eufori och lycka rakt igenom. Texterna, låtarna och rutinen gör honom till en av Sveriges bästa liveakter, och en självklarhet på alla ultimata festivaler.
 
/Elise

RSS 2.0