Tiden går fort när man har roligt. Bokstavligt talat på Jamtli.

1975, Fem myror är fler än fyra elefanter
 
Idag var jag och mamma på Jamtli för att kolla in sommarens utställning om året 1975, en interaktiv utställning i hus inreda tidsenligt och med skådespelare som agerar vanliga människor under tidseperioden. En temapark främst för barn med Fem myror är fler än fyra elefanter där Magnus, Brasse och Eva spelades av skådespelare som sprang runt och pratade precis som i den gamla klassiska barn tv-serien.
 
1975, Mexitegelvillan
 
När vi steg in satt "familjen" och åt lunch på bruna porslinstallrikar och i utsvängda byxor. Mamma förlorade sig i nostalgi med musik, böcker och inredning från ungdomen och en del av mig önskade att jag fötts i en annan lite coolare tidsålder. Men det är klart, det hade vart jobbigt utan en mikro...
 
1975, Pensionärshusen
 
1975, Gröna vågen torpet
 
Självförsörjande, upp till kamp, FNL, anti-krig, Hoola Bandoola, gitarr, primitivitet, frihet...
 
Via 1895 (där vi köpte nybakt tunnbröd samt gjorde en av skådespelarna perplex genom att ifrågasätta hur han kunde använda återvinningsstationen..), samebyn och tillbaka in på 1900-talet, närmare bestämt under krigsåret...
1942, Per-Albin torpet
 
En kvinna ur Lotta-kåren väkomnar oss in i huset och berättar att hon tar hand om två finska krigsbarn, men att hon egentligen skulle hjälpa Lotta-kåren under soldaternas träning på Frösö-lägret.
 
Efter en pratstund med kvinnan på Brunflos gästgifveri år 1824 (som förklarade att vi var 2 av de 300 invånarna i Östersunds stad) återvände vi till 2000-talet och gick hem och lagade äggröra. Dåtid bra, men nuttid bäst.
 
/Elise