#24

#24 Fairytale Of New York
The Pogues – Fairytale Of New York
Håkan Hellström – Fairytale Of New York - Live
 
Avslutningen av julkalendern 2013, denna julafton, blir med världens bästa jullåt: Fairytale Of New York. Den har jag älskat sen jag var barn, då jag kallade den "de som bråkar". Den är fantastisk med The Pogues och Kirsty MacColl, men även med Håkan Hellström och Plura Jonsson.
 
GOD JUL på er allihopa!
 
/Elise

#23

#23 Mistletoe and Wine
Cliff Richard – Mistletoe and Wine
 
/Elise
 

#22

#22 God Only Knows
The Beach Boys – God Only Knows
 
/Elise
 

#21

#21 Do They Know It's Christmas?
Band Aid – Do They Know It's Christmas?
 
/Elise
 

Blundar tills jag skymtar lyckan (allt är bra nu)

Ligger inte så i fas med skolan som jag borde.
Ligger inte så i fas med denna tidszon än.
Men det löser sig alltid.
 
Imorgon ska jag se Kristian Anttila här i min stad.
(Allt är för bra nu)
 
 
/Elise
 

#20

#20 Mary's Boy Child / Oh My Lord
Boney M. – Mary's Boy Child / Oh My Lord
 
/Elise
 

#19

#19 All I Want For Christmas Is You
Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You
 
/Elise
 

#18

#18 Feliz Navidad
Jose Feliciano – Feliz Navidad
 
/Elise
 

#17

#17 Nyår - ett varv till
Stiko Per Larsson – Nyår - ett varv till
 
/Elise
 

#16

#16 It's The Most Wonderful Time of the Year
Peabo Bryson – It's the Most Wonderful Time of the Year
 
/Elise
 

#15

#15 Juligen
Just D – Juligen
 
/Elise
 

#14

#14 Sång För Trolösa
Kristian Anttila – Sång För Trolösa
 
/Elise
 

The Final Countdown

Efter en lång nattbussresa med halvkass sömn som ensam på första våningsplanet, svettig taxiresa genom den sedvanligt galna trafiken och en avslappnad eftermiddag och kväll på hotellet så sitter jag nu i frukostmatsalen på Hostal Gemina i Lima och lyssnar på Musikhjälpen. Det är en ganska konstig och nästan absurd känsla att vara här igen, efter nästan tre månader då så mycket har hänt. Nånstans så visste jag väll att jag tids nog skulle sitta här igen och pusta ut efter några mycket händelserika veckor, men det har också hela tiden känts helt orealistiskt.
Igår lämnade jag alltså Arequipa vilket var både skönt och otroligt sorgligt. Jag lämnade DEMUNA på eftermiddagen och passerade grindarna på kommunala fotbollsstadion i Socabaya för sista gången. Sa hej då till det härliga gänget där och kände en liten klump i magen. På kvällen tog jag taxi ner till Terrapuerto Arequipa där German mötte upp och hjälpte med packningen och inchechkningen. Vi satt och pratade en stund innan det var dags för mig att gå in i väntsalen. Efter ca 5 kramar och hej då tårade sig ögonen på German och det var inte långt från tårar för oss båda...

Här några sista bilder från DEMUNA:
Födelsedagsfirande i dagarna två, den pampiga och välbygda krubban, jag + snögubbe i modellera samt Lidia utanför kommunhuset i Socabaya när vi hämtat mitt praktikcertifakt.
 
/Elise

#13

#13 Happy New Year
Abba – Happy New Year
 
/Elise
 

#12

#12 Helgen v. 51
Mattias Alkberg – Helgen v. 51
 
/Elise
 

#11

#11 Rockin' Around the Christmas Tree
Mel & Kim – Rockin' Around the Christmas Tree
 
/Elise
 

#10

#10 Öppna adventskalendern
Carl Johan Vallgren – Öppna adventskalendern
 
/Elise
 

#9

#9 Karl Bertil Jonsson, 14 år
Svante Thuresson – Karl Bertil Jonsson, 14 år
 
/Elise
 

#8

#8 Come Home
Serenades – Come Home
 
/Elise
 

Vardag

Ni kanske tycker jag är dålig på att berätta vad jag egentligen gör om dagarna här. Men det är mest för att det liksom händer allt och ingenting, var dag är likadan men ändå inte. För att förklara slänger jag upp lite bild och text:
 
Varje morgon är jag på DEMUNA-kontoret klockan 8. Börjar oftast dagen med lite läsning och skrivning för praktikrapporten, i väntan på besök eller hembesök.
 
Kontoret, som egentligen är ett ombyggt omklädningsrum på den kommunala fotbollsstadion, ligger i kommunen Socabaya och stadsdelen Mi trabajo ca 20-25 min busstur från centrum. I två trånga rum trängs fyra anställda och två praktikanter.
 
I veckan när vi haft dötid så har det blivit en del julpyntade. Här går man all in på julpyntet - ju mer desto bättre. Hela kontoret är överbelamrat med glitter, tomtar, granar och en enorm krubba.
 
När jag ska åka hem finns två olika alternativ; direktbussen eller "mjölkbussen". Ibland tar jag "mjölkbussen" bara för att få se lite andra delar av stan och mer av den kommun jag dagligen jobbar i.
 
Dagen efter beskedet om Mandelas död så var han på alla framsidor även här i Peru. Jag köpte en av tidningarna och läste på lite mer.
 
Om det är något som Peruaner verkar gilla så är det demonstrationer och strejker. I förrgår skulle jag lämnat några papper till en skola här i centrum, åt psykologen på DEMUNA. Men skolan var stängd, för det va strejk. Inget mer med det. Papprena får lämnas när strejken är slut. Bilden är från ett strejk-event av livsmedels-branschens arbetare på Plaza de Armas.
 
/Elise

#7

#7 Mer Jul
Adolphson & Falk – Mer jul
 
/Elise
 

#6

#6 Last Christmas
Wham! – Last Christmas - Single Version
 
/Elise
 

En vandrande hjälte och en fallen hjälte

En fin nyhet väntade när jag kom hem idag; turnéplanen för Stiko Per Larssons Vandringsturné 2014 börjar ta form. 30/4 - 6/6 så vandrar den spelande dalmasen mellan Öland och Leksand på sin åttonde vandringsturné totalt och tredje vandringsturné till förmån för SOS Barnbyar i Ukraina. Fin vårtradition! Vandringen tar vägen via Gävle så jag och Linnea planerar att åka dit i slutet av maj, hälsa på Rosa, rida, se Stiko och mysa :) Längtar redan!
Kontiki, Göteborg. Maj 2013.
 
En dålig nyhet trillade dock just in på sociala medier: Nelson Mandela har gått bort. Nelson har länge varit en idol och förebild för mig och det känns tungt att en så fin människa försvunnit från denna värld. Men åldern tar oss alla tillslut, och vi får va glada för den inspiration och gärningar som denna man bidrog med under sin 95 år långa livstid. Vila i frid!
 
/Elise

#5

#5 Shake Up Christmas
Natasha Bedingfield – Shake Up Christmas 2011 (Official Coca-Cola Christmas Song)
 
/Elise
 

P3

Det är mycket P3 nu. Jag har ju länge älskat denna radiokanal, men under denna resan så har det lite glömts bort och nu entrar vi en period då det händer mycket i P3-världen. Så det är dags att återuppta detta intresse och grotta ner sig ordentligt.
 
Först och främst har vi ju Musikhjälpen som körs under nästa vecka. Det har jag ju redan skrivit ett inlägg om (och lär komma fler) så ska inte vara alltför långrandig. Glöm helt enkelt inte att lyssna på P3 9-15/12.
 
För det andra så finns det en del godbitar i programmet Musikguiden Session, t.ex. Daniel Adams-Ray på scen och med Ludwig Bell som programledare. Lyssna här.
 
För det tredje så har väll ingen radiofantast missat att Sveriges bästa radioprogram Christer i P3 slutar vid årsskiftet. Det är såklart otroligt sorgligt och ännu sorgligare att jag inte har kunnat ha min vanliga Christer-rutin under denna sista tid. Idag va i alla fall sista omgången av programpunkten Någon som vet, där vi bl.a. fick veta vad alla dessa internetförkortningar står för samt döda myten på att vi bara använder 10% av vår hjärnkapacitet. Med bästa Christer och bästa Morgan, lyssna här.
För övrigt så kan du som befinner dig i Göteborg 28/12 gå på den allra sista Christer-festen på Pustervik. Känns tragiskt att jag aldrig kommer ha gått på en Christer-fest, men man kan inte få allt här i livet!
 
Sist men inte minst så har vi veckans gästredaktörer i Musikguiden, inga mindre än INVSN. Med härlig jargong och en stor dos humor pratar de om bra musik, hur man gör bra musik och vad som inspirerar. Rock, punk och pop i en salig härlig blandning, allt från Bonnie Tyler till Mattias Alkberg. Lyssna här: 1, 2, 3
 
/Elise

#4

#4 Driving Home For Christmas
Chris Rea – Driving Home For Christmas
 
/Elise
 

#3

#3 My Grown Up Christmas list
Sanna Nielsen – My Grown Up Christmas List
 
/Elise
 

Psst! Du har väll inte missat att...

...om bara en vecka så börjar Musikhjälpen 2013? 9-15/12 sitter Kodjo Akolor, Emma Knyckare och Sarah Dawn Finer i en glasbur på Gustav Adolfs Torg i Göteborg och samlar in pengar till förmån för arbetet för att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. Ni som känner mig vet hur mycket jag brinner för detta, och jag skall försöka lyssna så mycket som det går under min sista praktikvecka - detta är ju årets händelse!
 
Förra året samlades det in 23.301.823 kronor (varav 2400 kronor från vår Angelheads-insamling). Hur mycket skall det slås med i år? Alla kan vi bidra, genom att önska låtar, starta insamlingar och sprida ordet. Ställ dig inte utanför, gå med i Musikhjälpen-gemenskapen!
 
http://musikhjalpen.se
Musikhjälpen på Facebook
Musikhjälpen på Twitter
 
P3 och SvtPlay, dygnet runt i en vecka. Snart kör vi! :)
 
/Elise

#2

#2 Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
Dean Martin – Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! - 1989 - Remaster
 
/Elise
 

#1

Eftersom jag är en människa som gillar både julen och musik så tänkte jag att om jag nu ska göra en julkalender på bloggen så måste det ju vara en kombination av dessa två. Fr.o.m. idag och fram till julafton ska jag lägga ut världens bästa jullåtar, moderna klassiker och bortglömda favoriter.
 
#1
She Came Home for Christmas
Mew – She Came Home for Christmas
 
Glad första advent!
 
/Elise
 

Los dias en DEMUNA

Kampanjdag i Socabaya med CEM (Centro Emergencia de Mujer - kvinnocenter) och Psykologstudenter. Rådgivning, skolbesök (på en skola som var dagen innan val för skolborgmästare) och många berättelser.
 
Dag med aktiviteter för barn med tuffa hemmaförhållanden. Apor, katter och båttur i parken "El Bosque" i Socabaya.
 
Imorn är min första hela lediga dag denna veckan och jag ska mest chilla hemma. Det börjar närma sig hemresa, med allt det innebär i planering; resa till Lima, boende i Lima, packning, sista inköp av julklappar, böcker inför nästa kurs, skriva praktikrapport o.s.v. Samlar kraft.
 
/Elise

RSS 2.0