Minnen av kommande aprilhimmel

Vill först och främst tacka för fina reaktioner på mina två senaste inlägg :) säger som Lovisa Negga: "Vi kämpar tillsammans!!! Kärleken övervinner allt. peace on earth"
 
Nu till något som hamnat på efterkälken, tillsammans med hela bloggens efterkälke; musik. Såklart händer det en massa i musikvärlden även denna vår! Lovisa Negga släppte sina andra lulesamiska singel för ett par veckor sedan, Linnea Henriksson släppte sitt andra album i förra veckan och strax innan släppte Stiko Per Larsson en ny EP med fyra fina låtar. Och mer kommer, imorgon släpper Oxid en singel och detsamma gör Faråker på måndag. Men i detta blogginlägg tänkte jag fokusera på musikvårarnas ständiga succémånad: april. Det känns nämligen som att varje april bjuder på något alldeles extra i musikväg! 2007 var det i form av Prayer For The Weekend med The Ark och deras nästa album In Full Regalia släpptes fyra år senare, även den i april. Förra året fanns favoriter som Magnus Ekelund & Stålet, Håkan Hellström samt Stiko Per Larsson på listan över eminenta skivsläpp årets fjärde månad.
Årets lista börjar fyllas på, och ser inte sämre ut:
 
2/4 - Sylvester Schlegel - okänt namn (album)
Efter en sistaplats i Melodifestivalens första deltävling tog Sylle nya tag och gjorde klart skivan samt gav sig ut på en mindre turné i södra Sverige. Sen blev han förkyld, och fick ställa in spelningen i Helsingborg. Friskare och hårt kurerad tog han sig an Malmö och sedan publiken på Grammis. Men hur som helst så släpps den efterlängtade singeldebuten månadens andra dag och jag ser sjukt mycket fram emot vad Bygdens son, Dåligt på ett bättre sätt och Vad hände med oss? kan följas upp med.
 
9/4 - Faråker - Början på slutet (album)
Blekingesonen som kom in i våra liv redan hösten/vintern 2012 kommer ha hunnit släppa 4 singlar under ca 1,5 år innan hans debutplatta äntligen släpps (på Linneas födelsedag!). Med smäckra melodier och vacker dialektal stämma fångar han livet och kärleken i låtar som Paparazzi du, Allt som är skit och Ellinor. Blir spännande att se vad en hel platta levererar!
 
16/4 - Hurula - Vi är människorna våra föräldrar... (album)
Gamle Masshysteri-sångaren är äntligen tillbaka och det med bravur. Singeln Sluta deppa mig är en musikalisk resa nånstans mellan punk, pop och hårdrock. Textmässigt är det en roadtrip-historia om livet i stort. I mitten av april släpps ett album som hela indie-Sverige trånat efter.
 
~23/4 - Den Svenska Björnstammen - okänt namn (album)
Inga officiella uttalanden har gjorts om musikkollektivet från Norrköpings andra skiva i vår, men i en intervju med P4 sa man att den väntas släppas runt den 23e, kanske någon vecka hit eller dit. I slutet av januari släpptes första singeln med två låtar från kommande albumet, efter ungefär 1,5 års tystnad för olika kreativa processer. Första låten Hatar allt är rakt igenom genialisk men också ett tydligare tecken på att bandet alltmer drar sig från den electro-dansmusik de startade med, mot allt mer utpräglad popmusik. Det bästa är att jag gillar både och. Jag älskar Björnstammens tidiga, såsom Allting kommer bli bra och Kärlekens matadorer, men Hatar allt är fräscht och nytänkande, man vågar tänka outside the box och ta ett nytt steg. Detta kan bli årets viktigaste skiva!
 
/Elise