Den oredovisade våren

Som ni vet så har jag ju suttit instängd i min uppsats-bubbla större delen av våren. Jag är inte helt i mål än, då jag är i slutskedet av min komplettering. Men jag tänkte ändå ta tillfället i akt, på tågresan ner mot Malmö att, redogöra för det som hänt utanför uppsatsbubblan.
 
Först och främst så åkte jag och familjen ner till Göteborg under påskhelgen. Långfredagen spenderade jag med Sandra i Linné/Haga/Slottsskogen och på Vånna Inget-konsert på Pustervik. Påskafton-påskdagen var vi hos familjen Buskqvist på Tjörn och besök på B&B Lådfabriken (som ägs av Moas farbror och där hennes farfar hade utställning). På annandagen fikade avslutade jag dagen med en fika med Anna på Condeco och tog igen förlorad tid.
 
Handarbetet har varit en bra paus och motivation i alltihop. Vävningen har mest legat på is då det var svårt att samla kraft för att fortsätta lära sig något helt nytt. Istället har ajg fokuserat mycket på broderiet, gjort tavlor till Ida och Sandra bl.a. plus lärt mig och utvecklat andra broderitekniker som fått utlopp i diverse projekt. Alla sakerna ligger nedpackade och nya idéer kommer att föeverkligas under sommarlovet.
 
När jag inte suttit nedgrävd i skolböcker har jag också umgåtts och arbetat med världens bästa sektionsstyrelse i Studentkåren. Vi har bl.a. bowlat, ätit middag, deltagit i IQ-samarbete (om en sundare alkoholkultur bland studenter) och drivit ärenden.
 
På Valborg arrangerades en-kvälls-festivalen Rundgång Fågelsång för andra gången på Storsjöteatern i Östersund. Bland de medverkade fanns bl.a. fantastiska Skator och Mattias Alkberg. Båda spelningarna var otroliga, men spelningen med Matti var en som nog förändrade mitt liv ett stycke. Efteråt skrev jag på instagram: "Han kom, skrev kuken på svenska flaggan och tog staden med storm. Från och med nu är ingenting sig likt. En av de bästa spelningarna i mitt liv! Ragnar och andra Bd låtar, samt Nerverna med allsång kommer jag aldrig nånsin att glömma"
 
Bara några dagar senare åkte jag till Sundsvall för gratisevennemanget Sundsvall mot Rasism där bl.a. Magnus Ekelunds nya projekt Kitok spelade. Jag var spänd och förväntansfull inför att höra hur det skulle låta, då jag innan endast hört en enda låt. Men jag gick därifrån nöjd som tusan!
 
I samma veva startades årets Vandringsturné där Stiko Per Larsson återigen gav sig ut på vägarna, denna gång mellan Öland och Leksand. Majkvällarna präglades av livestream och månadens sista skälvande dagar ägnade jag åt att åka till Gävle, rida hästar, träffa Rosa och gå på två spelningar med Stiko på Berggrenska och Testebo. Inte minst fick jag uppleva hur det är att tvinga ett Brynäs-fan genomlida när Bröder (som är skriven till Leksands IF) spelas live.
 
 
Första veckan i juni hölls Conifa Cup (VM för fotbollslandslag som inte är anslutna till FIFA) i Östersund och i samband med detta anordnades den samiska kulturfestivalen Saepmie Welcomes. Det innebar marknad, föreläsningar och spelningar. Själv gick jag på en föreläsning och vindkraftens påverkan på samebyarna, såg bästa Maxida Märak föreläsa om händelserna i Gallok och såg fantastiska Lovisa Negga spela på Storsjöteatern.
 
 
Jag, Emma och Hannamaria umgicks inte direkt jättemycket under den värsta uppsats-perioden. Vi kom överens om att det var den bästa metoden för att hålla ihop alla tankar och känslor under den pressade tiden. När vi kom ut i ljuset och hade lämnat in för opponering träffades vi för en blåsig picknick nere i Badhusparken. Senaste veckan har vi träffats ett par gånger för att avsluta inför sommaren och sista gången fick jag bl.a. denna snygga Piccachu-tavla av Emma (som hon målat själv). Nu ses vi inte förrän i höst :(
 
Det var allt för nu! Snart kommer mer, från min tid på semester nere i södra Sverige. Ett späckat schema, men skall försöka dela med mig så mycket som möjligt.
 
/Elise