Livet är för kort för att kasta bort, om jag somnar slå mig hårt

Jag vet att jag sa att jag skulle skriva ett avslutande inlägg från Ryssland. Det har dock vart fullt upp med både det ena och det andra sedan hemkomsten så det ser lite ut som att detta inlägg kommer att utgå. Trist, men inspirationen måste finnas. Lovar inget än.
Dock så har ju livet fortsatt efter hemresan. Uppsatsplanen är inlämnad och opponeras på idag - sedan börjar allvaret (c-uppsatsen) på måndag. Spännande, pirrigt, skräckinjagande och kul!
 
Onsdag var ganska lugn. Efter en lugn morgon smsade Hannamaria och Emma och frågade om jag ville med på loppis i Brunflo. Det ville jag givetvis! Det blev även en sväng till Pingstkyrkans loppis i Lillänge. Så givetvis kom jag hem med en broderi-spännram, en duk med färdigtryckt mönster att brodera på och en bok om korsstygnsmönster. Börjar bli en handarbets-maniac. Och gillar det!
 
Torsdag spenderades till att plugga klart opponeringsförfarandet. Samt att berätta knäppa historier, kolla på gulliga hundar och skratta en hel del med Hannamaria, Emma och Erik. Sedan gick jag och Hannamaria till Törners för att träffa våran handledare för c-uppsatsen. Åsa-Helena. Kändes väldigt bra, vi hade liknande tankar och förväntningar :)
 
Nu lite musikaliteter:
 
Kitok klarnar
Läste en intervju med Magnus Ekelund på NSD:s nätupplaga (som för övrigt redan släppt en del av sin nyligen införda betalvägg) där det avslöjas bl.a. att skivan Paradise Jokkmokk inte släpps förrän till hösten - samt att de kommer att spela på en anti rasist gala på Pipeline i Sundsvall 3e maj! Gissa om jag blev glad :)
 
Led mig bort, led mig hem tjuvlyssnas på Spotify + Schlegels Schpegel
Sylvester Schlegels solodebut Led mig bort, led mig hem släpps egentligen först om en vecka, men redan nu går det att tjuvlyssna på skivan på Spotify. Den lever helt klart upp till förväntningarna med klockrena texter och svängande musik. In och lyssna!
Skall dessutom ta och tipsa om en rolig pod. Sedan EYPAS (Magnus Ekelund och Mikael Yvesand) la ner för ungefär ett år sedan har jag egentligen inte lyssnat på nån pod alls, men detta kommer bli en ny att längta efter. Det är nämligen självaste Sylvester som startat poden med arbetsnamnet Schlegels Schpegel, ett samtal med Stereo Explosion medlemmarna (Jens Andersson, Mikael Jepson och Martin Axén) om allt och inget - med en stor dos humor. Lyssna här!
 
Lycka till dalapop med Hökartorget
Något som idag gjorde mig genuint glad var texterna och musiken på Hökartorgets debutalbum Alltid/aldrig som äntligen kom ut på Spotify i onsdags! Låtarna är upptempo, glada och träffande. Precis i linje med redan släppta Även en idiot (som kom med på min lista över årets bästa låtar 2013) och Adhd-skalle. Ser sjukt mycket fram emot att se detta band live en vacker dag! Hökartorget skall lyssnas på hög volym till dans och sång :)
 
Viktigt och smäckert med Väärt
Malmberget-bandet Väärt släppte i onsdags den nya plattan Det kommer ett skalv. Albumet gräver djupare i samhällsgrytan än de två tidigare plattorna, bl.a. med tydliga referenser till gruvboom och en apokalyptisk framtid i norrland. Det är både kraftfullare, bättre och viktigare än tidigare. In och lyssna här.
 
/Elise