Konsten att besöka hela halva Sverige på en vecka, del 2

Hysteriska rese-veckan har gått till sin ända och en ny vecka har halvvägs sprungit förbi. Ska försöka sammanfatta allt kul, spännande och viktigt som hände.
 
Efter en natt och morgon av tågresande var jag, Clara och Sophie framme i Lerum där torsdagens workshops gjordes med 6e- och 7e-klassare. Vi inledde med lunch och begav oss sedan till skolan. Kontrasten mot att tidigare i veckan haft 4e klassare var stor, och även om det gick bra så var jag hes i slutet av dagen. Kul var det i alla fall!
Sophie åkte hem till Stockholm medan jag och Clara åkte tillbaka till Göteborg där vi spenderade natten på hotell. På kvällen åt Clara middag hos en kompis medan jag passade på att besöka Albin och Moa i deras nya lägenhet i Högsbo, och äta morotskaka.
Dagen efter tog vi spårvagnen genom ett rejält regnigt Göteborg, ut på Hisingen. Förmiddagen spenderades med två duktiga klasser, ambitiösa, intressanta tankar och idéer. När vi plaskat tillbaka till stan skildes jag och Clara åt, jag gick mot centralen för att ta bussen till Malmö.
 
3,5 trötta busstimmar senare steg jag av i ett lika regnigt Malmö och möttes upp av Sandra. Vi gick hem till en ekande tom lägenhet, en så stark kontrast mot senast jag var där att vi båda blev lite chockade. Efter en stund kom både Linnea och Johanna hem och det blev tacosmiddag, givetvis. Senare på kvällen gick vi hem till Carina, en kompis i huset bredvid med typ snyggaste inredda lägenheten i Malmö (hon är skräddare, need I say more?). Jag och Linnea somnade gott i samma säng, men konstigt nog märkte jag inte alls när hon gick upp för att gå till jobbet före 5.
 
Istället vaknade jag vid halv nio och gick in till Sandra. Jag kom inte så mycket längre innan det var dags att göra sig i ordning och bege sig till Möllan. Efter två år av att inte ha träffats så kom jag och Amanda äntligen undan omåkningar och uppbokningar och tog en fika på café Simpan (enligt vissa Malmöbor: Malmös hipsterplace nr 1). Det var jättekul att äntligen ses och få prata om lite allt möjligt, i flera timmar. Det var välbehövligt. Låt oss hoppas att det inte går lika mycket tid till nästa gång!
När jag kom tillbaka till Norregatan hade Linnea kommit tillbaka från jobbet så hon och Sandra hade lagat till smaskiga veganska pannkakor. Lyxigt att bara få sätta sig att äta! En stund senare kom Hanna förbi med rosslig röst, goda kakor och superglatt humör efter gårdagskvällens lyckade konsert. Linnea vilade medan vi andra gick till Caroli och mötte upp Ellie (en vän och Angelhead/Arkfan) samt följde Hanna till Stortorget. Väl hemma igen pärlade vi pärlplattor, vissa vackrare och mer fantasifulla än andra, i väntan på att Pixel skulle öppna. När vi väl kom till Pixel visade det sig dock att det var abbonnerat och stängt för allmänheten hela kvällen. Det var bara att vända hem igen. I brist på inspiration att göra middag slutade det med att vi gick över till Tre Vänner (kvarterskrogen i huset bredvid) och köpte pizza.
Sen var det så dags för Så mycket bättre, första programmet och Ola Salos egen dag. Kort sammanfattat: ett gråtkalas. Fyra Angelheads i samma soffa var kanske en mindre bra idé såhär i efterhand. Bäst var Familjens, Amanda Jenssens och Love Antells tolkningar, Kajsa Grytts var lite för svag, Orups var värdelös medan vi inte ens klarade av att lyssna på Carolas. Efterråt var vi tvungna att sitta på balkongen och prata igenom allt, prata ut om sista spelningen, åren med Ark, vad det blivit av oss Angelheads idag o.s.v. När vi hämtat oss svirade vi om och gav oss ut på stan. Först till baren Golden Shiva vid Möllan, sedan fortsatte alla förrutom Ellie ut i natten till Kontrapunkt.
 
Söndagen blev en slödag hemma med Tv-tittande, packande och pratande, innan jag tog tåget hemåt. Efter eftermiddag, kväll och natt på tåg klev jag av på Jämtländsk mark igen.
 
Väl hemma började snön falla och har bara fallit mer och mer sedan dess. Ett äkta snölandskap med kramsnö och yrande snö har präglat veckan. Det kommer dock inte hålla så länge till, men ändå mysigt när vintern kommer och "flörtar" med oss <3
 
Nu är det torsdag. Snart ännu en skolvecka till ända. Idag hade jag t.ex. workshop om minnesarbete. Imorgon skall jag köra min första körlektion, kunde ju inte valt bättre väder, eller vad säger ni? Nåväl. På lördag skall jag och Ida åka med några av våra lagkamrater i Roller Derbyn och titta på match i Trondheim, trevligt värre!
Mer om det i nästa vecka. Trevlig helg på er!
 
/Elise