Saker jag gjort när tiden gått fort samt serier på p och annat man kan se

Tisdag igen och fytusan vad tiden går snabbt. Jag har just påbörjat andra veckan på terminens andra kurs: Socialt arbete med familjer och barn, teoretiska perspektiv på intervention och förändring. Och där någonstans somnade alla, men ni kan vakna för jag skall inte skriva mer om det.
Förra veckan och denna veckan var och blir de kanske mest händelserika på hela hösten. Så det finns väll en del att nämna om det redan nu. Samt tipsa om några bra Tv-serier.
 
Förra veckan var Sandra och hälsade på mig och Ida här i Östersund. Vi bodde allihop hemma hos Ida på Frösön, lagade god mat, fikade på Gamla Tings och såg på folkmusik, gick på loppis, Dollar, åt på Max, falafel och inte minst pratade en jäkla massa. Mycket mer hanns inte med då jag och Ida delvis var i skolan, plus att Östersunds-vädret visade sig från sin sämsta sida. Men vi hade det allt trevligt ändå!
 
När Sandra åkt hem hade jag ett dygn innan det var dags för mig att ge mig ut på äventyr. På söndagsmorgonen åkte jag ner till Stockholm, spenderade en halv dag och natt på hotell. På måndagsmorgonen åkte jag med Sophie (delprojektledare Barnkonventions-projektet) till Gävle för att workshopa med femteklassare. En intressant, rolig och spännande dag även om workshops/inspirationsdags-kunskaperna var lite ringrostiga. Blev bättre och bättre. När vi var klara mötte jag upp Rosa i stan för en fika. Kändes jättekonstigt att träffa Rosa utan att åka till Valbo och träffa hästarna eller gå på konsert. Kan ju vara fint att låtsas vara normala ungdomar ibland. 
 
Imorgon bär Barnkonventions-turnén vidare då jag på kvällen tar nattåget till Stockholm, möter upp Clara och Sophie för vidare resa mot Göteborg, där vi i två dagar skall genomföra workshops. Kul, pirrigt och jättespännande! När vi är klara på fredagen tar jag bussen ner till Malmö och stannar över helgen för att krama på Sandra, Linnea och de andra litegrann. Skall även äntligen träffa nyblivna Malmö-bon (och min gamla klasskompis) Amanda för första gången på sååå länge.
 
Så till de där Tv-serie-tipsen jag utlovade i början.
 
 
Först vill jag prata om en serie som jag kommit att bli lite besatt av senaste veckan. Det var Sandra som hittade den på SvtPlay och när vi sedan började se den älskade vi den ovillkorligt. Vi såg hela första säsongen och halva andra säsongen de där dagarna. Please like me är Australiensisk och gjord av komikern Josh Thomas som också spelar sig själv i serien, som löst bygger på hans eget liv. Serien börjar med att hans flickvän gör slut, med kommentaren "Du är ju gay". Under seriens gång får man sedan följa Josh försök, romantiska misslyckanden, pinsamheter och steg på vägen till att hitta sig själv. Med finns även hans trogna hund John, rumskompisen och bästa kompisen Tom (den rikigtige Josh bästa vän, som också spelar sig själv), hans psykiskt sjuka mamma och pappan som startat om med ny fru. Serien är en blandning av drama och komedi - och inte minst bland det bästa jag sett!
 
Säsong två sänds på SvtFlow/Play och nya avsnitt släpps varje tisdag här
Säsongen har just visats klart i Australien/USA och en ny säsong kommer nästa år.
 
En annan bra serie på p som också är inne på sin andra säsong och som när man börjar nästla i det har fler oväntade likheter med Please like me, är den svenska Portkod 1525. Första säsongen, Portkod 1321, började med att 16-åringarna Agnes och Steph fick spendera sommarlovet i Agnes mammas lägenhet medan mamman och Stephs pappa turnerade runt i Europa. De två till synes olika tjejerna, och till en början såta ovänner, blir i slutändan bästa kompisar genom en sommar av drama, kärlek och känslor. I Portkod 1525 har det gått tre år, tjejerna är bästa kompisar, ska ta studenten och spendera ett nytt sommarlov tillsammans. En till synes ytlig och lättsam serie som under ytan kokar av djup, komplexitet och budskap. Förmodligen riktad till något yngre människor, men vi älskar den ändå!
Se både Portkod 1321 och 1525 här.
 
 
Sist men inte minst så får vi inte missa höstens förmodligen viktigaste Tv-händelse: Så mycket bättre; med Ola Salo, Love Antell, Kajsa Grytt, Familjen, Orup, Carola och Amanda Jenssen. Kanske det vassaste startfältet någonsin i seriens historia. Första avsnittet, nu på lördag, inleder starkt med ingen mindre än mitt livs stora förebild. Är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot att höra tolkningar av låtar med bandet som betytt mer för mig än något annat någonsin kommer att göra.
 
Over and out.
Elise