Vardag 2.0

Jag vet att jag är dålig på att skriva om vardagslivet, det vanliga Östersundslivet, dag-efter-dag-strävandet. Någonstans tror jag nog att det skulle bli så ointressant. Men efter att ha läst en media-kurs i fem veckor är jag så skadad att jag vet att jag med mina rese- och musikinlägg lägger fram en skev bild av verkligheten. Så för att jämna ut detta en aning tänkte jag skriva om några vardagliga händelser senaste veckan.
Men oroa er inte. Ett musikinlägg är på g det med. Och det här med vardagsinlägg lär knappst bli en vana ändå.
 
I helgen hade jag och Ida en välbehövlig mys-, film-, serie- och vävhelg. Fredag kväll startades med bio och Medicinen. En rätt...märklig film. Vet inte riktigt om den va bra eller dålig. Tror man måste se den två gånger för att förstå. När den va slut hann vi precis till pizzerian och köpte med oss hem. Vi spenderade sedan kvällen med pizza, chips och serien Skins på Netflix.
 
På lördagen pallrade vi oss iväg till Skivmässan inne på Gamla Tingshuset. Det var sjukt mycket folk där och man fick bitvis köa för att få bläddra bland vinylerna. Efter en stund kom jag därifrån med Jakob Hellman (bilden) och Toto och Ida med Nationalteatern, Pink Floyd och något mer. Glada efter inköpen firade vi med fika nere i Cafét och bollade planer om vad man borde starta upp för olika roliga verksamheter i Östersund. Vi avslutade stadsturen med en runda ner till loppisen på Törnstens Gränd och köpte bl.a. gamla skrivna vykort som var dåligt eller märkligt skrivna. På kvällen tog vi ett av dem, bytte ut adressen och postade till våra vänner i Malmö. Längesen jag hade så roligt tror jag!
Eftermiddagen och kvällen spenderades med Roller Derby-dokumentärer, matlagning, smulpaj, vävning och Anne Hathaway-filmer på TV. På söndagsmorgonen gick Ida hem och vi spenderade dagen med plugg och fixande av diverse på varsitt håll. På kvällen kom mamma och pappa hem efter en helg i Stockholm där mamma bl.a. sprungit LidingöLoppet, gött kämpat!
 
För ett par veckor sedan fick jag ett facebook-meddelande från en gammal scout-vän från Landvetter, Sofia, som för tillfället bor och jobbar på ett hotell i Gäddede i norra Jämtland. Hon skulle landa sent på flygplatsen och ville ha någon att hänga med, det slutade med att jag och mamma var och hämtade henne på flygplatsen på måndagskvällen och sedan sov hon över. Det var jättekul att snacka och utbyta knäppa, roliga och intressanta reseerfarenheter!
 
När Sofia åkt vidare mot Gäddede på tisdagseftermiddagen gick jag till skolan för ett nytt Soasek-möte. Tre killar från ettan var med och ville ha tips och idéer för att organisera en sittning i höst. Det blev, som alltid, även lite skitsnack om lärare, kurser och skolan i stort. Fika och mycket skratt!
 
Förra veckan var jag och ida äntligen på vår första Roller Derby-träning här i Östersund. Ikväll var det dags igen och det är så S-J-U-K-T kul!! För er som inte vet vad Roller Derby är så är det kort sagt en kontakt-sport som utövas på rullskridskor. Laget består av fyra blockers och en jammer, jammerns uppgift är att plocka så många poäng som möjligt och blockernas uppgift är att hindra det andra laget från att ta poäng. Läs mer här.
 
När jag kom hem efter dagens träning och gick ut på sociala medier nåddes jag av nyheten att Länsstyrelsen anser att Bergsstaten (beslutande myndighet) inte bör godkänna Jokkmokk Iron Mines andra ansökan om bearbetningskoncession för gruvan i Kallak. När jag läste den kraftfulla rubriken på NSD:s nätupplaga "EXTRA: Stopp för gruvplanerna i Kallak" var det som att hjärtat slog snabbare. Nu är inte sista ordet sagt och man skall inte ropa hej än så länge. Men det är ett steg i rätt riktning och en belöning till alla som kämpar.
 
Annars så sitter jag och skriver på en hemtenta som avslut på kursen jag läst de senaste veckorna. En analys av medialisering, globalisering och socialt arbete genom filtret av TV-serien Olivia Twist och en DN-artikel om ett nätverk för arbete med barn till föräldrar med missbruks- elle psykiska problem. Spyr lite på den nu eftersom jag levt med den i snart tre veckor, men på fredag skall den in och det känns sååå skönt.
 
/Elise