Ibland besöker man andra i Göteborg

Jag inledde sportlovet med att göra ett snabbesök i Göteborg. Det är otroligt hur mycket man kan hinna på drygt två dagar!
 
Storan, fredag kväll
 
Direkt när jag anlände med buss till Nisse så gick jag mot Stora Teatern, där kvällen bjöd på konsert med Stella Lugosi, Bräkne Hoby och Faråker. En liten knaper skara människor hade sökt sig till spelningen, endast ca 40 personer. Men i slutändan gjorde inte det så mycket, det var grym stämning samt både roligt och vackert! Stella Lugosi hade jag aldrig hört talas om innan och när de presenterade sig som "Gospelgrounge" så undrade jag hur bra det egentligen kunde bli. Men det växte och växte och i slutändan var jag riktigt imponerad. Bräkne Hoby såg jag för tredje gången men jag tror att denna toppar listan av de tre. Långa mellansnack med mycket skämt blev som ett standup-inslag i det hela och det var längesedan jag skrattade så mycket! Sist ut var Faråker, som jag också såg för tredje gången. Och frågan är om inte detta var den bästa Faråker-spelningen så långt också. Bra drag, en mer engagerad Olle och rakt igenom en härlig känsla. Gick från Storan med lycka i hela kroppen!
Tog spårvagnen hem till Albin och Moa, där jag sov under hela helgen. Blev bortskämd med te, semlor och Love Actually innan läggdags, tack! ♥
 
Världskulturmuseet, lördag eftermiddag
 
Efter fika och tittande på skid-världscupen hemma hos mormor och morfar med Albin och kusin Amanda begav jag mig till Världskulturmuseet, där jag mötte upp Anna. Museet var fullt med folk inför eftermiddagens gratiskonsert med Sofia Jannok men tillslut fann vi platser. Spelningen var superfin på ett sätt som det bara blir när Sápmis bästa står på scen. Givetvis gästade Kristian Anttila i en smäcker version av Golmma Almmi Bàjan. Efteråt pratade vi lite med Kristian om ditten och datten, han ville bl.a. att jag skulle fixa spelning till honom i Vadstena haha! Innan vi med gott humör lämnade museet köpte vi signerade vykort/planscher av Sofia. Efter en sväng i Nordstan, bl.a. på jakt efter Tip Ex-penna skildes vi åt vid varsin spårvagn. Jag åkte tillbaka till Albin och Moa där kvällen spenderades med god middag, gott sällskap - och ännu en semla!
 
På söndagen åkte jag till Kungsbacka och farmor och farfar. Vi hann med både fika, lunch och lite gött snack! Väl tillbaka i stan blev det en sista middag med Albin och Moa innan Albin körde mig till bussen hemåt. Där var vi två stycken (!) så raka vägen till Vadstena, härligt!
 
/Elise