Jag måste bort från alla jävla distraktioner (februari - mars)

Det har varit lite dåligt med uppdateringar från livet här på bloggen. Är ju över en månad sedan jag var i Göteborg så jag tänkte ta upp några höjdpunkter sedan dess.
 
Några dagar efter hemkomst från Göteborg kom Ida ända från Östersund och hälsade på. Det blev lugna, fina och roliga dagar med strosande i Vadstena, besök i Linköping med Lisa, Östergötlands museum och Roller Derby-träning. Vi skulle också ha gått på spelning med Le Muhr, men p.g.a. ett elfel utanför Mantorp kom vi aldrig in till Linköping. Istället fick vi fika på Subway i Motala. Life is life.
Sen var sportlovet slut och det var bara att återvända till skolbänken. Vi började med knyppling (och jag slutade med det i stort sett direkt...) och mönsterkonstruktion. Efter en lugn lördag hemma i Vadstena med Vm-avslutning och pill på textil spenderades söndagen med minimum-skills-test för Roller Derbyn i fyra timmar. Jag testades inte själv, men var ändå kul att känna efter hur mycket man kunde.
Helgen därpå kom mamma och pappa och hälsade på. Även den helgen blev lugn, med umgänge, strosande i Vadstena och Motala, god mat och lite Vasalopps-tittande.
En sak som jag planerat sedan jag blev antagen till textillinjen i höstas var att gå på Symässan i Malmö med Lisa, och nu i helgen var det äntligen dags! Jag åkte till Malmö redan på fredagen, mötte upp Sandra, Johanna, deras sambo Lo, Annika (från socionomklassen) och Amanda (från gymnasiet) för att gå på spontanskejt med Crime City Rollers (en av två Roller Derby-ligor i Malmö). Det var jättekul att se kompisarna prova på, och tycka om, sporten som ligger mig så varmt om hjärtat. Och vilket golv sedan! Vissa ligor är verkligen bortskämda.
På kvällen åt vi falafel från Möllans falafel, åt miniglass och jordgubbar och hängde vi på Möllan med Ellie och hennes kompis Alex.
På lördagen åkte jag ut till mässan i Hyllie och mötte upp Lisa. Vi strosande runt bland färgglada trikåtyger, garner, virknålar, symaskiner och knappar i några timmar och stormtrivdes! Blev en del fina inköp, tur man satt en budget annars hade det blivit vatten och bröd resten av månaden...
Efter mässan åkte vi tillbaka till stan och skildes åt vid Triangeln. Jag mötte upp Sandra, Ellie och Hanna och gick hem till kollektivet där vi åt potatissoppa, lyssnade på bra musik och jag florerade i mina nya inköp.
Foto: Hanna
Vi gick en sväng inne på Triangeln innan jag hoppade på tåget till Lund. I Lund bytte jag till buss mot Sjöbo, för där skulle Carro och hennes Ambjörn ha 50-årsfest (25 år+25 år). Det blev en kul kväll med god mat, musik, dans och trevligt sällskap. Först vid 3.30-tiden somnade jag i Carros soffa i Vollsjö, för att gå upp fem timmar senare och hinna med bussen tillbaka. Men det var det ju värt. När Sjöbo-bussen körde förbi Veberöd hoppade Florian på, på väg till rep med Ceremoni i Lund, det var ju också trevligt! Efter tre byten mellan olika tåg och buss var jag återigen hemma i Vadstena, trött men nöjd.
 
/Elise