Choklad, häst, hjul, broderi och missade avfarter (en sen uppdatering)

Det här inlägget blev aldrig färdigskrivet och publicerat när det begav sig, så här kommer en försenad rapport från helgen när vi hade Folkhögskole-dag och Rosa var och hälsade på, 7-9/5.
 
Hela våren har vi pratat om, planerat för och tänkt på en alldeles speciell dag: Folkhögskolans Dag, och vår utställning. När jag var hemkommen från Göteborg och sovit några timmar så, rätt som det var så var vi framme vid veckan då det skulle smälla. Måndag-fredag spenderades åt utställningsbygge, städning och organisering, sedan på lördagen var det dags.
 
Men jag hann ju även med lite annat under helgen, så jag tar det i den klassiska kronologiska ordningen:
 
Torsdag
 
Utställningsbygget
Efter en vecka av städande och plockande började det under torsdagen ta form på riktigt. De fyra rummen representerade de fyra elementen; Eld (bild), Vatten, Luft och Jord. Rummen fylldes med vad vi sytt, stickat, virkat, tryckt, färgat och broderat under terminen och året.
Framåt kvällen anlände Rosa och flyttade tillfälligt in i mitt rum.
 
Fredag
 
Roadtrip
På fredagen fortstatte utställningsbyggandet och när vi var klara gav oss jag och Rosa ut på en liten roadtrip i Östergötland. Först ut var Sharpmans hästbutik i Hogstad utanför Mjölby. Efter en stunds tittande och fluktande bland kläder, sadlar, hjälmar och schabrak köpte Rosa hästgodis medan vi båda förälskade oss i ett par ridstrumpor med peace-märken. 
Efter detta var nästa stopp Cloettafabriken i Ljungsbro. Dit var det lättare sagt än rest. Vi åkte fel ett antal gånger, varav en gång på helt fel motorvägsavfart så vi fick vända först efter en mil... Men men, den som väntar på något gott. Tillslut var vi framme vid chokladfabriken och fick beslutsångest bland alla godsaker och köpte jättemycket godis! På väg tillbaka stannade vi till och strosade runt vid Vretagymnasiet där Rosa snart skall göra yrkesprovet för ridinstruktör, samt i Mantorp för att köpa middag. Väl tillbaka i Vadstena åt vi middag och såg film innan det var dags att sova.
 
Lördag
 
Folkhögskoledagen
Lördagen med folkhögskole-dagen blev fullspäckad med roliga saker! Först stod jag vakt vid våran utställning ett tag och mötte trevliga och intresserade besökare. Sedan satt jag, Rosa och Lisa med på en lektion i mönsterkonstruktion som Lotta höll i för den som ville vara med. Vi konstruerade hängselbyxor. Efter det var det dags för lunch, jag hämtade min gratislunch i matsalen och mötte upp Rosa och Lisa på internatet där de lagade till mat till sig. Eftermiddagen ägnades åt tur runt på textilen, broderande, tur på trä och smides utställning och avslutades ute med fika. Lisa åkte hemåt och när utställningen stängt hoppade jag och Rosa in i bilen för att åka till nästa anhalt för dagen.
 
Crime City Rollers C vs Jackdaw City Rollers, Ektorpshallen Norrköping
Vi körde mot Norrköping där Rosa lämnade av mig (och sedan åkte hem till Gävle) utanför Ektorpshallen, där sista boutet av tre i dagens miniturnering just skulle börja. När jag letade runt efter bekanta ansikten hittade jag till min stora glädje Anna J från Snowrollers och Östersund. Det blev ett mysigt, kärt återseende och vi pratade nästan mer än vi såg bout. När boutet var slut följdes vi till stationen och eftersom Annas tåg gick mycket senare än mitt så skiljdes vi åt utanför Östgötapendeln. Ett perfekt avslut på en perfekt dag!
 
/Elise