Livet är det som pågår medan du väntar

Oj oj oj vad tiden går! Jag vet att jag har försummat bloggen en del på sistone. Tror att jag hade lite för höga krav på vad och hur mycket jag skulle skriva att jag tillslut bara slutade helt för att jag kände att jag inte fick skrivit allt jag ville. Nu har jag ändå en ambition att komma igång så smått igen.
Så, vad har hänt sedan sist? Vi tar det bit för bit.
 
Jobbet.
 
Jag jobbar fortfarande på ett boende för ensamkommande flyktingungdomar och trivs jättebra! Skriver imorgon på ett kontrakt som löper augusti ut men hoppas givetvis på mer. Varje dag är en ny utmaning och jag lär mig så otroligt mycket, även om det ibland blir den hårda vägen. Jag ser fram emot att kunna tittat tillbaka på mitt första år och se både min personliga och professionella utveckling men inte minst ungdomarnas.
 
Boendet.
 
I början av året flyttade jag äntligen in i min första egna lägenhet, en stor etta med klädkammare på 51 kvm i Odensala, Östersund. Jag trivs mycket bra här och har äntligen börjat komma i ordning ordentligt. Klädkammaren, som har fönster och praktiskt taget är ett eget rum, skall bli syateljé och förråd (då jag inte har något förråd), men är än så länge avdumpningsplats för allt som inte fått en plats i vardags/sovrummet än. För ett par veckor sedan hade jag inflyttningsfest med Bamse-tema tillsammans med en massa fina vänner, det var mycket lyckat!

Kärleken.
 
Sedan några månader tillbaka hänger jag ihop med den här snubben --->
Han heter Oscar, Ö-viksbo i Gävle-exil men med halv-Jämtska rötter. Vi träffades på en Vånna Inget-spelning på Gamla Tingshuset i Östersund dagen innan Yran 2014. Men det var först på Yran i somras som vi började prata på allvar. Så nu består livet av en himla massa tågresor, både för mig och han, mellan Östersund, Gävle, Ö-vik och Sundsvall. Men det är det värt <3
Musiken.
 
Jodå, jag lyssnar fortfarande på en hel del musik och även om det aldrig kom ut något inlägg om det så finns det en lista med de bästa låtarna från 2015 här. Det har ju även kommit ut en del nya fina låtar i år, med bl,a. Sofia Jannok, Ceremoni och Kitok, de hittar du här.
Annars har jag startat året lite nostalgiskt och lyssnat mycket på de Lördagslistor jag satte ihop under min vår i Barcelona. Här blandas dåvarande aktuell musik med mycket 80- och 90-talsmusik som jag hörde under mina många utekvällar på ställen som Apolo och George Payne. Lyssna på dem här.
 
Framtiden.
 
För första gången i mitt liv har jag fått lära mig att inte planera superlångt in i framtiden. Min anställning, som har kommit tre månader i taget, har gjort att jag helt enkelt blivit tvungen till mer spontanitet. Men för att få ett distansförhållande att fungera krävs det också en del planering. Jag har drömmar och idéer om framtiden de kommande åren men njuter också av att inte veta hur det kommer att se ut. Innan har jag fått panik av att inte veta långt i förväg hur saker och ting kommer att bli, men nu ser jag det snarare som något positivt.
Vad jag har planerat framöver är dock detta:
- Helger i stugan, Sundsvall, Gävle/Sthlm m.m. med Oscar
- Brännbollsyran i Umeå
- Besök från Malmö och Öö
- Spontana, roliga och intressanta aktiviteter med bra Östersundsfolk
- Träningar och styrelsearbete med Snowrollers
- Middagar, fikor, frukostar, samtal, skratt och samtal med Ida, Elin, Emma m.fl.
- Barcelona med Ida
- Göteborg med Oscar
- Roller Derby SM, Norrköping
- Yran
 
Det var allt för nu. Klockan är mycket, imorgon är jag ledig och skall träna, dags att sova.
 
/Elise